Uden en stærk motivation kommer du ingen steder

Hvorfor har du ikke tabt dig? Du har ellers villet det så længe. Hvad holder dig egentlig tilbage?

Vi kan sikkert blive enige om, at det er en god idé at holde sig sund, slank, stærk og smidig.

Men det er ikke nødvendigvis grund nok til at ændre vores liv.

Vi mennesker fungerer ikke sådan, at bare fordi vi ved, hvad der er godt, så gør vi det. Det er sjældent af rationelle grunde, vi tager sådan en beslutning. Det gør vi først, når smerten er stor nok. Hvis vi kan dæmpe smerten, så gør vi det. Lige indtil den ikke er til at overse. Når grænsen er nået, handler vi. Hvor den er, er individuelt.

Proceduren er her: Først tænker vi, at det er andres skyld, vi har problemet. Fx. dem, der frister med godter. Så kigger vi indad og skyder skylden på os selv. “Det også fordi, jeg ikke kan finde ud af det”. Den tankerække kan være virkelig lang og uvenlig. Først når smerten er stor nok, smøger vi ærmerne op, lærer hvad der er brug for – og tager fat. Så mener vi det.

Svaret på spørgsmålet er, at når du ikke har tabt dig, er det fordi det ikke gør ondt nok endnu. Du har ikke nået din smertegrænse.

De menneskelige vilkår

Der er ikke nogen fordømmelse her. Det er menneskeligt. Alle har vi vores smerte. Og vores grænse. Der skal være en rigtig god grund, før vi vil ændre vores liv. Indtil da holder vi os tilbage og fortæller os selv, at det ikke er så slemt, og at det går nok.

Det er et grænseoverskridende skridt at tage. Du ved, hvad du har, og du ved ikke, hvad der kommer til at ske. Og du har ingen anelse om, hvordan du gør. Eller for den sags skyld hvad det kommer til at betyde. Men gør det ondt, har du ikke noget valg. Eller rettere sagt, så har du et dilemma: Vil du sidde i smerten resten af dit liv, eller vil du finde tilliden frem og satse på noget bedre? Dem, der bryder igennem muren, oplever en kæmpe sejr og frihed, der er det hele umagen værd. De fleste mennesker kommer aldrig i mål. De bliver i smerten og undskyldningerne, og skruer ned for deres livsudfoldelser.

Siden du læser med her, ved du, at du vil mere. Du vil ikke nøjes. Selvfølgelig vil du videre.

Det kræver mod at tage det første skridt. Det er det menneskelige vilkår, når vi vil flytte os. Vi går fra tryghed til noget, vi ikke kender. Men som vi ved, giver mening. Jeg ved, hvor svært det er at træde ud af comfortzonen og finde nye veje. Ondt i maven. Svedige håndflader. Rystende knæ. Bange anelser. Tankemylder. Og jeg kender lettelsen, når processen er i gang og nye indsigter indfinder sig. Når det nye selvbillede begynder at vise sig, og jeg mærker tilliden til livet. Så ved jeg, at jeg er på rette vej. Det er muligt for alle, der beslutter sig for det.

Den sårbare smerte

Her er vi inde i det allermest sårbare, vi overhovedet kan finde. Men det er præcist det, der skal til for at finde den store motivation, der gør forskellen. Det, der fortæller os, hvorfor det er værd at flytte sig. Der, hvor man ikke længere har noget egentligt valg. Når de virkelig gode grunde kommer på bordet, ved man, at man er nødt til at gøre noget andet, end man plejer.

Genkender du noget her:

* Det gør for ondt IKKE at være i kontakt med din krop – du savner at komme hjem til dig selv.
* Det er tungt at bære de ekstra kilo – og det går ud over din livskvalitet.
* Du orker ikke at andre kommenterer din vægt og hvisker om dig.
* Du har brug for at frigive den energi, der er bundet i overvægten.
* Du vil forbedre din fertilitet.
* Du VIL kunne lege med dine børn og børnebørn.
* Du vil vise dine børn, at det er muligt.
* Du har tænkt dig at leve sundt og længe.
* Du vil værdsætte dig selv på den bedste måde.

Kunne én af disse grunde få dig til at beslutte at give slip på de kilo, der tynger dig?

Eller er det noget andet, der vil motivere dig?

Hvad er vigtigt nok? Hvad er din gode grund til at gennemføre dit varige vægttab?

Sådan kommer du i gang – og helt i mål – den ultrakorte version

Mærk din smerte. Sig til dig selv, at nu er det smerte nok for dig. Du behøver ikke mere, for du har fanget budskabet. Nu vil du flytte dig.

Træk vejret dybt nogle gange. Mærk dit hjerte og kærligheden – og forestil dig, at du trækket vejret igennem hjertet. Træk vejret igennem smerten og anerkend den. Træk vejret dybt nogle gange. Sig JA. Det her hører til i dit liv. Træk vejret dybt. Sig tak, fordi du er opmærksom på det. Nu er du klar til at tage dig af det. Træk vejret dybt og mærk glæden ved livet – og tilliden til at du finder ud af det.

Tag din beslutning. Lov dig selv, at du vil gøre dit bedste for at skabe et godt liv. Fortæl dig selv, hvorfor du vil gøre det.

Dit næste skridt er at beslutte dig for, hvad du vil. Helt konkret. Hvad vil du veje? Hvornår er det realistisk, at det kommer til at ske? Se for dig, det, du ønsker dig.

Forestil dig, at du allerede har det, som du vil. At du nu har den vægt, der passer lige til dig – og at du nu har et frit og nydelsesfuldt forhold til mad. Glæd dig over, at det er sådan.

Læg mærke til forskellen mellem dit gamle selvbillede, der havde problemet – og dit nye selvbillede, der har fundet løsningen.

Det er den vej, du nu skal gå.

Lad dit nye selvbillede være tydeligt og klart – og i detaljer. Hvem er du nu? Hvad kan du, som du ikke kunne før? Hvordan oplever du dig selv anderledes nu?

Dit nye selvbillede viser dig vejen. Din opgave er at støtte dit nye jeg i at vokse frem i fred og ro – og fjerne de forhindringer, der måtte være, så du kommer i mål.

Det er forandringsprocessen i allerkorteste version. Du kan gå vejen – for det er din natur at få succes med livet. Det er klart, at der er mere, du skal vide – og træne – så det bliver til nye vaner, før du finder din vej. Men den til at finde, når du giver det tid og fokus.