Når du ikke kan regne ud, hvordan du kommer ud af problemet

Du har ikke nødvendigvis fået varigt vægttab, bare fordi du er kommet ned i vægt. Faktisk kan du være endnu nærmere din naturlige vægt, når du har vænnet dig til at tænke, spise og leve som et naturligt slankt menneske – også selvom du måske stadig mangler 10 kilo, før du er tilfreds. Når du lever som dit nye slanke selvbillede, kan du ikke undgå at få den forandring, du så brændende ønsker dig. Så vil det ske.

Spørgsmålet er, hvordan du – helt konkret – kommer igennem det gab, der er imellem din nuværende – og din nye virkelighed – hvordan du tager springet og bliver den nye udgave af dig.

Forandringen kommer indefra. Og det begynder præcist der, hvor du er lige nu.

Hvad gør du, når du indimellem bliver væltet omkuld af tanken om, at du ikke kan komme ned i vægt for altid? Det kan være meget frustrerende – især hvis man har forsøgt sig med vægttab flere gange uden at få det resultat, man ønsker sig. Her er tale om stærke følelser, der kan slå benene væk under én –  som frustration, handlingslammelse og opgivenhed – og slemme selvbebrejdelser. Men der er ingen grund til at slå sig selv i hovedet af den grund, for ingen kan jo mestre noget, man ikke har lært.

Hvis du igen og igen føler dig opgivende og energiforladt, er signalet, at du må få det lært. Vi ved, at slankekure ikke virker. Når du vil finde din løsning, må du altså gøre noget helt andet. Beslut dig for at lære det, der er brug for – og træn det, til du har lært det. Der skal ny adfærd til – og nye tanker. Og det er kun dit ansvar.

Du behøver ikke at føle dig presset

Når problemtanker og -følelser banker på, betyder det, at du har brug for klarhed og ro for at finde din udvej. Husk at din udfordring ikke behøver at hænge sammen med at du føler dig presset. Det er to helt forskellige ting. Udfordringen og følelsen af at være presset. Vi ved, at tanker bestemmer vores følelser – og dermed kan vi selv bestemme, hvad vi vil føle. Det er muligt at forlade den pressede følelse og nøjes med at tage sig af sine udfordringer. Det er også den bedste måde at finde sin løsning.

Du får den pressede følelse som et signal om, at du er på vej væk fra dig selv. Det vil altid give problemer. Du skal hjem til dig selv, for at ha’ det godt – og for at finde din løsning.

Hvad er vigtigst for dig?

Begynd med det vigtigste først. Hvad betyder allermest for dig her i livet? Hvad er din vigtigste værdi? Det kan være kærlighed og frihed, der er afgørende for, at du lever dit liv på den måde, der gør dig allermest glad. Træk vejret og tænk på en situation, hvor du tydeligt mærkede det i hele din krop. Mærk det igen. Måske var du på en dejlig ferie. Måske svømmede du i havet. Måske var du sammen med de mennesker, du elsker mest i denne verden. Du lavede lige det, du allerhelst vil. Husk situationen igen – og mærk følelsen. Det er altid godt at blive mindet om, hvad der er vigtigt – for det er der, vi skal huske at være det meste af tiden.

Når vi stiler efter det vigtigste – som fx. friheden og kærligheden, har vi det bedst – og det er det bedste udgangspunkt for forandring. Presset slipper, når du har taget beslutningen om at finde din løsning. Frustrationen var der kun for at sætte dig i gang. Du har ikke brug for den, når du har bestemt dig for at tage ansvar og finde ud af hvordan du klarer det her.

Hvad er det, der skal til? Har du gjort dit allerbedste for at finde din løsning? Hvad kan du gøre for at komme hjem til dig selv? Hvad er det bedste, du kan gøre for at finde din løsning? Hvad er det for en adfærd, der gør, at du er endt i denne situation? Hvilke beslutninger har du taget for at holde fast i problemet? Det gælder om at stille de gode spørgsmål til dig selv. Og lytte til svaret, som du har i dig. Giv dig tid og ro til at lytte.

Vil du ha’ min hjælp, tager vi udgangspunkt i de 8 trin:

  • Du beslutter dig for det – og du mener det.
  • Du ved, hvad du går efter, og ser det tydeligt og klart for dig.
  • Du forestiller dig, hvordan det bliver.
  • Du holder energien højt – og tror på, at du kan.
  • Du indretter dig, så dine omgivelser støtter dig.
  • Du kender din krops behov og signaler – og træner dig i at blive bedre til at mærke.
  • Du giver slip på din indre modstand.
  • Du skaber gode, daglige rutiner, der glæder og nærer dig.

Det vigtige er at du vil. At du er nysgerrig efter at opleve, hvordan det kommer til at ske. Og villig til at gøre det, der skal til. Vi træner det sammen, så det bliver dine nye gode vaner fremover.

Du kan lære metoden via det store onlinekursus: “Dit succesmindset i 8 trin”.

Du kan tilføje Livemøder og 1:1 sparring.

Skal vi tage en snak om din vej ud af vægtproblemet?

Book en tid i min kalender her