Ilse ville ha’ sin talje igen. Og passe en bestemt kjole til sin søns bryllup. Det lykkedes. 

Ilse var slank indtil omkring 40-års alderen, hvor hun på grund af travlhed fik tillagt sig dårlige spisevaner og sparsom motion. Det lagde grunden til stress. Hun belønnede sig selv med noget sødt, når hun skulle slappe af eller var ked af det – og hun tog 20 kg på. Efter 10 år gik Ilse på kur, begyndte at motionere regelmæssigt og tabte 10 kg. Det gik godt et par år. Så blev livet svært, og hun tog de 10 kg på igen.

De første år i Klub Naturligvægt besøgte Ilse kun sjældent siden, men hver gang hun var der, tog hun noget med sig derfra: “Jeg kunne tabe et par kilo, men så fik jeg travlt eller var på ferie, og vupti var de på igen. Efterhånden vidste jeg en masse om kost, motion og følelser, men jeg satte det ikke sammen.” 

“Vendepunktet viste sig i begyndelsen af 2018 midt i en slem influenza. Da jeg tænkte efter, havde jeg været syg hver vinter i de sidste 7 år, og det fik mig til at tænke, at noget var helt galt. Normalt spiste jeg junkfood, når jeg var syg, men nu bad jeg min mand om at købe grøntsagsjuicer, gode supper og frugt.”

Ilses gode beslutning

“Jeg tog en beslutning om, at nu ville jeg give min krop omsorg og god næring. Jeg satte et mål: Jeg ville passe en bestemt kjole til min søns bryllup i august. Jeg ville af med 10 kilo, og jeg ville have min talje igen.“

“Så gik jeg i gang: Jeg fulgte Lones forløb i Klub Naturligvægt, og jeg delte mine tanker med de andre i Klubbens Forum”. Uden fællesskabet og den tillid, vi har til hinanden – samt de altid kærlige, omsorgsfulde og ind imellem humoristiske bemærkninger, var jeg ikke nået i mål. 

Førhen, når jeg fortalte mig selv, at jeg ikke måtte spise dette eller hint, begyndte diskussionen i mit hoved: ”Det skal du ikke bestemme” vs. ”Vær nu fornuftig”. Jeg fandt ud af, at når jeg skrev mig igennem en tankeøvelse, kom der nye indsigter frem – og jeg så mine vaner i et nyt lys. “Tanker er helt afgørende for, at jeg blev slank. Jeg fik nye gode vaner, som nu er faste. 

En vægt, hvor Ilse føler sig godt tilpas

Jeg begyndte at bevæge mig – gik ture, trænede i motionscenter – og går nu til yoga. Motion har altid været min akilleshæl, men jeg tror, at yoga og gåture er vejen for mig.

Jeg fandt ud af, at kost og motion ikke hjalp noget, hvis mine tanker ikke var med. Det var ikke en slankekur, der skulle overstås, men en ændring i mit mindset og en ny livsstil. Jeg opdagede, at jeg spiste meget hurtigt – og altid 2 portioner uden at mærke efter, om jeg var sulten. Nu spiser jeg langsomt igen, som da jeg var ung. Jeg lærte at mærke sult og mæthed igen, og at mærke kroppen igen. Jeg lærte, at når jeg står op for mig selv på en respektfuld måde, har jeg det godt. Jeg nåede mit mål, og måtte skifte næsten hele sommergarderoben ud. 

Jeg lærte at alt er tilladt, at nyde min mad – og at alt har en konsekvens – og at det altid er mit valg. Jeg følte ikke, jeg var på kur. Jeg spiser kage, chokolade og hvad jeg kan lide og indimellem et glas vin. Men nu tager jeg et lille stykke og mærker efter, om jeg vil have et mere. Jeg nyder hver en bid – og jeg fortryder intet. Nu har jeg tabt 10 kilo og nået den vægt, hvor jeg føler mig godt tilpas. Og nu kan jeg passe det tøj, jeg helst vil gå med.