Mette ændrede sit syn på sundhed – og tabte sig 10 kilo

Naturligvægt-metoden har fuldstændig forandret Mettes syn på sund mad. Før føltes det som en straf at spise sundt. Nu er det ren og skær frihed og nydelse. Og af den grund blev det nemt for Mette at tabe sig 10 kilo.

Mette fortæller:

I mange år havde jeg et svært og kompliceret forhold til mad. Jeg elskede og hadede mad på samme tid.

Jeg havde en indre afsky for alt, der havde med sundhed og sund mad at gøre, for i mit hoved var sund mad forbundet med straf. Kage var til gengæld belønning.

Jeg har været på rigtig mange slankekure igennem de sidste mange år, men de har alle fejlet.

Voldsomme mavesmerter

Selvom jeg har vejet lidt mere end godt er, har det største problem altid været, at jeg blev meget oppustet og ofte fik voldsomme mavesmerter, og det var ALTID fordi jeg overproppede mig.

Jeg brugte maden til at håndtere mine følelser. Til at dæmpe vrede, ked-af-det-hed og stress, men også når jeg mærkede forventning, spænding og glæde. Jeg havde mange følelser at spise på 😉

Sådan har jeg det ikke længere. Først og fremmest fordi jeg har lært, at det er meningen, jeg skal have det godt, nyde mine dage og være i flow. At jeg skal tage mig godt af mig selv, og at mine følelser er mine gode vejledere.

Glad for ansvaret

Jeg har også lært at tænke anderledes omkring mad og måltider. Mad er en kilde til næring – og sund mad er lækkert og velsmagende. En kage er måske stadig en belønning, men det er en veltillavet salat også.

Jeg stresser ikke mere over et enkelt måltid, der ikke lever op til mine standarder. Det retter jeg bare op ved næste måltid. Hvis jeg falder i fælden med overspisning, kan jeg hurtigt stoppe eller rette op. Nu er jeg helt fri for mavesmerter.

Jeg har lært, at jeg selv skal tage ansvaret for min krop og vægt – og det ansvar er jeg blevet glad for. Før kunne jeg godt finde på at skyde skylden på andre. Men tænk hvis en anden skulle have det fulde ansvar for det, jeg puttede i min mund? Ej, tanken er helt fjollet 🙂

Det var ikke en kamp – og det er nemt at holde vægten

Jeg har kigget på én vane og ét måltid af gangen, og så har jeg arbejdet mig stille og roligt igennem dem. Jeg har aldrig gjort noget, som jeg ikke kunne forestille mig at gøre igen dagen efter – eller om et år.

Derfor har det ikke været en kamp at tabe mig 10 kilo. Jeg har udelukkende valgt at gøre det, jeg elskede og som gjorde mig godt. Derfor har det også været nemt at holde vægten, efterhånden som jeg har tabt mig.