Annes tanke-revolution fik stor betydning på vægten

Anne har været med på forløbet “Dit nye mindset gør dig naturligt slank. Det ændrede Annes tanker – og Annes vægt.

Anne fortæller:

Det at jeg er blevet mere opmærksom på, hvad jeg tænker om mad og vægt – og om det, der har indflydelse på hvad og hvor meget jeg spiser, har lært mig en masse nyt om mig selv. De nye tanker har faktisk betydet en mindre revolution, for nu er jeg meget mere bevidst i forhold til min mad.

Min naturlige sult er ikke ret stor, men mit fokus på, om andre har det godt, er stort – og tit har jeg spist for at være en del af fællesskabet. Nu kan jeg skille de to ting ad. Når nogle har inviteret mig eller besøger mig – så ved jeg, at det er for at være sammen med mig, og ikke fordi jeg skal spise.

Nu kan jeg mærke hvordan jeg har det

Jeg har lært at lægge mærke til, hvornår jeg spiser og hvorfor. Før spiste jeg ofte uden at tænke over det. Nu kan jeg mærke når jeg er sulten og mæt. Jeg er blevet meget bedre til at mærke mig selv – og hvordan jeg har det.

Jeg skal stadig øve mig – og jeg tager stadig for meget arbejde ind, så jeg bliver fortravlet, og jeg har stadig antennerne for meget ude. Men nu er jeg klar over det, og jeg spiser ikke automatisk af den grund.

Jeg har fjernet mine forbud mod bestemte ting. Hvis der er noget jeg gerne vil smage, så tager jeg lidt – og nyder det. Men jeg er også mere ærlig, hvis der er noget jeg ikke har lyst til. Nu er jeg bedre til at træffe valg, der gode for mig og min krop.

Klare mål – og små skridt i den rigtige retning med mad og vægttab

Jeg har opdaget at nogle fødevarer giver mig god søvn, andre forstyrrer den. F.eks. kan jeg se i mine noter at sukker giver mig flere hedeture og dårlig søvn, at kaffe holder mig vågen, og at det at spise tidligt faktisk giver ro i kroppen til natten. Ligeledes giver rene vegetarretter også mere ro – uden at jeg dog er blevet vegetar af den grund.

Jeg har sat mig klare mål. Det betyder, at jeg er overbevist om, at jeg kommer i mål med min vægt – også selvom vejen indimellem er snørklet. Jeg kan se hvordan jeg ser ud, når jeg er fremme ved min naturlige vægt og jeg får hele tiden skabt små skridt i den rigtige retning. Jeg får gjort op med overbevisninger som ikke er gode for mig, og øvet mig på at få nye, som jeg hellere vil have.

Jeg er startet på at dyrke yoga og har fået meget mere kropsbevidsthed. Det var ellers ikke lige en sport der lå først for, da jeg altid har dyrket noget med høj puls. Nu laver jeg et par enkelte øvelser hver morgen og tager bedre hånd om de signaler, min krop giver mig. Jeg er blevet mere tilfreds med mit spejlbillede – og bedre til at tale pænt om – og til min krop og mig selv. 

Ansvar for min egen lykke

I mine samtaler med Lone har jeg lært om mine værdier og grænser – og om at adskille de væsentlige områder fra tanketummel. Jeg har så at sige fået skilt skidt og kanel. Jeg har lært at tage mig selv mere alvorligt, at se på mig selv med kærlige øjne og tage ansvar for min egen lykke. Jeg er ikke i mål endnu, men jeg er godt på vej i den rigtige retning.

Jeg har tabt mig 10 kilo, og selvom jeg gerne vil længere ned, så glæder jeg mig over at min vægt nu er stabil.