Lars: Nu forbinder jeg maden med god energi til kroppen

Lars begyndte at tage på i 13 års alderen. De næste 15 år kom maden og vægten til at fylde meget i hans liv på den negative måde. Han forsøgte med adskillige kure, og holdt som regel ud en måneds tid ad gangen – samtidig med at han kæmpede med følelsen af at være forkert. Maden var koblet sammen med dårlig samvittighed – og vægten svingede op og ned. De sidste par år før Lars startede på Mentorforløbet, vejede han 100 kilo, og skammede sig over det.

Jeg var kritisk over for mig selv, min krop og min måde at spise på. Jeg spiste det, der blev sat foran mig, så det blev andres regler, der bestemte. Jeg ville ikke skille mig ud eller være til besvær. Og hele tiden ønskede jeg mig brændende at finde en holdbar løsning.

Da jeg for et års tid siden blev opmærksom på Lones koncept, besluttede jeg mig for et mentorforløb. Det blev tydeligt for mig, at jeg fremover ville spise for at min krop skal ha’ det godt og jeg skal ha’ god energi. Jeg begyndte at se mig selv og min krop på en helt anden måde.

Lone satte rammerne for vægttabet og lærte mig sin spisestrategi. Den blev fundamental for alt – et grundprincip, der skaber bevidsthed. Nu forbinder jeg mad med god energi til kroppen. Jeg forsøger at tilpasse maden til kroppen og lytte til dens signaler. Spiser jeg for meget og får ondt i maven, ved jeg hvorfor, og tager det som en læring. Jeg er opmærksom på min krops basale behov på en enkel måde, som er nem at forholde mig til. Og jeg er mere bevidst. Mit nye selvbillede er et vigtigt redskab, som også bidrager til at det er nemt. Maden fylder ikke så meget – jeg har stort set kun positive tanker om mad. Skulle der komme en negativ tanke, sender jeg den videre uden mig.

Det var nemmere end jeg troede, at skille mig ud – og bare tage et lille stykke kage for at smage. Har jeg ikke lyst, lader jeg bare være. Det var kun svært i starten – og kun i mine tanker. Ikke alle lagde mærke til, at jeg begyndte at spise anderledes, og dem der gjorde, synes det var godt.

Da jeg gik ind i forløbet, troede jeg, vi skulle grave dybt og finde frem til, hvorfor jeg overspiste. Men Lone fokuserede på, hvor jeg ville hen og hvorfor jeg ville ha’ det godt i kroppen og hvad det præcist vil sige. Min indre kritiker og den dårlige samvittighed kunne dukke op, hvis jeg ikke havde tabt mig mellem 2 samtaler, men Lone lærte mig at finde min egen vej ud af det. Der var hele tiden plads til mig, min udvikling og det, jeg ville.

Vægten går stabilt ned, og jeg er færdig med store udsving. I den næste tid vil jeg være skarpere til at fravælge det, min krop ikke er glad for og fx. kigge nærmere på sukker og kaffe. Jeg er halvvejs i mål med de 14 kilo. Når jeg tænker på de sidste 7 kilo, bliver jeg glad, for jeg har fuld tillid til, at de forsvinder helt af sig selv. Jeg ved, jeg kommer ned på min ønskevægt – og jeg glæder mig til det. Det her forløb har været så spændende og jeg er glad for at jeg valgte det. Det har forandret mit liv.

Lars, 29 år, terapeut og konsulent