Jeg ved godt, jeg kan være irriterende

Men jeg bliver altså ved med at pippe. 

Og det gør jeg ufortrødent – selvom der er måske er nogen, der tænker: Hvor hun er altså irriterende med al hendes snak om, at man bare lige skal tænke nogle nye tanker, så skulle det pludselig  blive en dejlig oplevelse at gå på skrump. Enhver ved jo, at det er det værste i verden. Men det er et nødvendigt onde, hvis man nogensinde skal gøre sig håb om, at blive slank. Og hun har jo aldrig selv kæmpet med vægten, så aner hun overhovedet, hvad det drejer sig om?  Men …  måske kan der være noget om det, så jeg må hellere lige holde lidt øje med, hvad der sker. 

Fint nok. Det er helt OK. 

Et irriterende (godt) budskab

Jeg ved godt, at mit budskab kan virke superirriterende. For sådan er det, når man kommer og foreslår en drastisk ændring. Og sådan må det være, når jeg forkaster det meste af det, vi allesammen har troet på i mange år, og som mange har klamret sig til, fordi det var det eneste bud på en løsning fra forskerne og de ernæringskyndige. Men nu er situationen den, at sundhedsmyndighederne har erkendt, at kalorieregnskabet ikke virker. Og at de ikke har noget forslag til, hvad folk kan gøre for at tabe sig.

Jeg synes jo selv, at mit budskab er vildt godt, fordi du kan lære at få naturlig vægt og et godt og frit forhold til mad. At din krop arbejder med dig, fordi det er meningen, du skal ha’ det godt. Og når du har den rette indstilling, er det kun et spørgsmål om tid, får du er i mål.

Jeg gør det, fordi jeg har et ansvar for at levere mit budskab. Der er mange, der har brug for det. Og jeg ved, du vil elske at tage redskaberne til dig. Derfor bliver jeg ved.

Derfor tøver du

Til en fest for mange år siden, sagde en mand, da han hørte hvad jeg arbejdede med – at han da havde løsningen på, hvordan folk kom ned i vægt, og den ville han hjertensgerne give til mig. Ja, de skal bare spise mindre, end de forbrænder, så er den ged barberet, erklærede han med et stort flabet og provokerende grin. 

Det er vist ikke for meget at sige, at alle, der kæmper med vægten, har fået et hav af den slags bemærkninger. Og at denne her nok hører til den mere venlige af slagsen. Det er ikke småting, overvægtige ufrivilligt må lægge øre til. Det skorter ikke på forslag. Alle har en mening om, hvordan man gør. Og alle deler gerne ud af deres teorier. 

Det er ikke fordi, de overvægtige ikke har forsøgt. De fleste, der kommer til mig fortæller, at de har prøvet stort set alt. I årevis har de været belastet af stramme kostplaner, der har indskrænket deres livskvalitet. Mange har haft vægten som tema det meste af deres liv. De har tabt sig mange gange, og hver gang taget det hele på igen. Og mere til for hver gang. Det er så hårdt. Og det er den realistiske virkelighed.

Derfor tøver du. Og derfor bliver jeg ved.

De første skridt

Jeg ved du vil. Hvis det skal være nu, hvad kan du så gøre?

Det første skridt er at du siger ja:  JA, jeg vil det. Dedikér dig til dit ønske og lov dig selv, at du vil gøre, der der er brug for.

Det er et stort skridt. For den beslutning har du helt sikkert taget før. Og du orker ikke flere skuffelser. Du har brug for at ha’ en god fornemmelse for, hvad du egentlig siger ja til. Det må for alt i verden ikke blive endnu et nederlag. Du skal være sikker på, at du vælger den rigtige vej. Det forstår jeg godt.

Du har sikkert nogle spørgsmål:

Bliver det svært?

Det er svært, når du ikke ved, hvordan du skal gøre.  Så nej, det er ikke svært, når du har de 12 puslespilsbrikker. Men det er ikke nok at kende dem. Du må bruge dem og du må ha’ dem helt ind under huden. Alle de 12 puslespilsbrikker skal blive til gode vaner.

Bliver det hårdt?

Ja, det er hårdt, når du ikke har energi til at gøre det, der skal gøres. Og når du tvivler på at det virker. Derfor handler 3 af puslespilsbrikkerne om, hvordan du får energien og humøret op igen – der hvor det hører til. Det er en vigtig del af processen. Efterhånden som du vænner dig til at tage på optur, vil du opleve det hele som mere overskueligt.

Kommer der bump på vejen?

Ja, det gør der. Livet giver os somme tider en rutchetur. Det kan også ske i slankeprocessen. Men det betyder ikke, at du skal blive liggende. Det betyder, at du skal rejse dig og gå videre. Brik nr 11 tager sig af dine udfordringer.

Tager det lang tid?

Ja, det gør det. Vælger du et mentorforløb, får du et godt greb om puslespilsbrikkerne efter 8 times samtale hen over et halvt år. Hvis du vælger at studere på egen hånd i Klub Naturligvægt, tager det længere tid. Derudover tager det et års tid – måske mere – for brikkerne er blevet til gode vaner. Du kan regne med at slippe ca. 1 kilo pr. måned. Eller ca. 10 kilo på et år. Og du vil opdage, at hvis du før har kæmpet, skal du nu gøre mindre for at få bedre resultater. Og at 2 år på den måde er hurtigere end 10 års yoyo-vægt.

Her er et par retningslinier:  Det er mere omfattende end at male et hus. Men ikke så svært som at tage en universitetsuddannelse.

Du kan bedst sammenligne din kommende selvkærlige slankeproces med at lære et nyt sprog.

Dengang du lærte at tale engelsk, var det sjovt i begyndelsen, da du kunne tælle til 10 og bruge de få ord og vendinger, du havde lært. Du følte, du var i gang – og det var spændende. Men hvis du mødte en fremmed, som du gerne vil tale med, var det bare ikke nok at tælle til 10 – og sige, at du kommer fra Danmark. Der skal mere til, hvis I skal forstå hinanden. Du må lære flere gloser – og du må praktisere dine nye færdigheder. Indimellem følte du, at du aldrig ville lære det, men så tog du en tørn til – og mærkede at du kom på et højere niveau – og du oplevede at du kunne føre en rigtig samtale. Efterhånden med flere og flere nuancer.

Sådan er det også, når du vil lære de 12 puslespilsbrikker. I begyndelsen vil du være begejstret. På et tidspunkt vil føle, der ikke sker noget. Og med tiden bliver du bedre og bedre til at kommunikere med din krop og dit sind.

Det her er ikke det samme som at få stukket en personlig kostplan ud. Slet ikke.

Det er indgangen til det vigtigste sprog, du overhovedet kan beskæftige dig med. Det er begyndelsen på en fantastisk udvikling, du aldrig vil fortryde, du gik i gang med.

Vil du give dig selv 1-2 år på at blive en af de naturligt slanke, hvis du vidste, du ville komme i mål?

Jeg ville. Og jeg gør det.

Jeg bruger selv masser af tid og penge på at lære, hvordan jeg tager mig af mine udfordringer. Fordi jeg vil. Hvad skulle jeg ellers gøre? Skulle jeg sætte mig ned og vente på at det går over? Jamen, det gør det ikke. Så kunne jeg vente hele mit liv. Jeg ved hvad jeg vil lære, så jeg kigger mig omkring – og vælger det, jeg har tillid til. Jeg har haft forskellige gode og inspirerende lærere, som jeg har lært af. Og jeg har lært, at hvis jeg shopper for meget rundt – så lærer jeg ikke så meget, som hvis jeg dedikerer mig.

Hvis du vil videre med dig selv – hvis du savner dit gamle lette og glade jeg, så gå i gang nu. Vælg det, du synes er mest interessant. Det, der trækker mest i dig. Dedikér dig.  Kom videre med din personlige udvikling – og lad den vise sig på vægten – og på andre gode områder i dit liv.

Er du interesseret i at vide mere? Book en afklarende samtale og find ud af om det er noget for dig.