Pia blev overrasket over, hvor meget hendes nye mindset kom til at betyde for vægten 

Pia har tabt sig 17 kilo. Det afgørende indsatsområde var hendes mindset – det at ændre sin måde at tænke på. Det gav Pia mange fordele. Nu er det ikke længere en mulighed at tage på, og hun giver aldrig køb på sundheden igen.

For 12 år siden begyndte Pia at opleve sin krop som en tung belastning. Overvægten begyndte at gå ud over helbredet.

Det fik Pia i gang med at ændre på sin mad. Hun forsøgte med forskellige kure. Men med hendes livsstil viste det sig at være en stor udfordring. Pia går meget ud, rejser meget, har mange gæster – og hun kunne aldrig regne med at få den mad, der stod i slankekuren. Tankerne kredsede om afholdenhed og hvad hun måtte spise, og om hun mon kunne få det, der hvor hun skulle hen. Maden kom til at fylde alt for meget og det fungerede ikke.

Pia bestemte sig for finde et andet fokus

For 2 år siden fandt Pia frem til Naturligvægt-metoden og gik straks i gang med mentorforløbet. Vi mødtes én gang. Resten af vores samtaler havde vi på Skype.

– Først var jeg lidt skeptisk. For det virker sgu lidt for lyserødt, at tankerne sådan kan påvirke vægten. Men det skulle ha’ en chance.

– Nu gir det fuldstændig mening. Jeg er så glad for det, jeg har lært af Lone, og jeg bruger det dagligt. Det er så rigtigt for mig at dyrke mit mindset. Det vil jeg gøre resten af mit liv.

– Jeg har flyttet fokus væk fra maden og hen til mindsettet. Når jeg mærker, at livet er godt og jeg er i psykisk balance, så sker der noget. Når jeg har det godt, taber jeg mig. Og når jeg spekulerer for meget, står vægten stille. Tankerne er helt afgørende. Jeg havde aldrig før lagt mærke til det.

En helt ny spisestrategi

Pia tænker helt anderledes om maden nu. Det er vendt 180 grader. Hun spiser, når hun er sulten og stopper når hun er mæt. Hun spiser den gode, sunde mad – alt det hun kan li’. Hun forsager ikke noget – og savner ikke noget. Der er ikke noget offer i den nye måde at spise på, for det er meget bedre end før. Forskellen er at sammensætningen er anderledes og portionerne mindre. Men hun går ikke rundt og er sulten. Har frokosten været stor, tænker hun over at spise mindre til aften. Hvis hun skal ud om dagen, spiser hun mindre til morgenmad.

Når hun førhen stod ved en buffet, tænkte hun, åh hvor er det lækkert og så tog hun en portion mere. Nu stopper hun, når hun er mæt. Og hun er meget tilfreds med det.

Godt på vej til naturlig vægt

– Jeg er begyndt at lægge mærke til, hvad de andre naturligt slanke spiser – og når jeg sammenligner vores tallerkner, ved jeg, om min portion er OK.

– Det giver mening at træne for kroppens og velværets skyld. I Danmark går jeg i træningscentret – og når jeg er ude i verden, går jeg ture og svømmer. Jeg har fået en naturlig lyst til at spise sundt og bevæge mig.

– Det giver mening at veje mig hver dag. Det har været lærerigt at kende mine små udsving op og ned, så jeg kan reflektere over, om en lille stigning har noget med psyken at gøre – eller om det er fordi, jeg har smovset.

Når Pia ser sit nye selvbillede for sig, glæder hun sig vildt meget til at komme i mål med vægten. Hun har lovet sig selv en ny garderobe, og det er et kæmpedrive. Derfor køber Pia meget lidt nyt tøj nu, og får syet det hun har, ind efterhånden som hun taber sig.

At tage på er ikke en mulighed

Vægttabet er godt i gang. Pia giver sig tid, så kroppen kan følge med, og hun er næsten halvvejs i mål med vægten. Det giver mening at holde pause fra vægttabet indimellem. Det er der to grunde til. Dels vænner Pia sig til at spise den mad, der holder vægten stabil. Og dels mærker hun at kroppen og huden har brug for tid til at indrette sig på det nye vægtniveau.

– Jeg er blevet lettet markant, og jeg kan tydeligt mærke, hvad det her gør for mig. Min krop er helt anderledes og jeg har det fantastisk. Det har været nemt, fordi jeg kunne se meningen med det – og jeg har styr på, hvordan det foregår.

– Jeg kommer aldrig til at tage på igen. Det er ikke en mulighed. Jeg er ikke villig til at nogensinde at give køb på sundheden og vægten. Sådan er jeg blevet. Pia har været overvægtig i de meste af 30 år. Lige bortset fra 5 år, hvor hun havde tabt sig 25 kilo. Nu er alt anderledes.

– Mine forventninger til mentorforløbet er fuldstændig indfriet – og mere til. Jeg er blevet lettet for foreløbig 17 kilo og en masse besværlige tanker, så jeg har det fantastisk.