Det kan blive dit gennembrud

Det er ikke en ny og effektiv kostplan, der får dig ned i vægt for altid. Og ej heller et marathon. Eller at bruge 10 år på at nærstudere tykke bøger om tankens kraft. Selvfølgelig skal du vide noget om kost, motion og tanker, når du vil ned i vægt. Men det gør du jo også. Det er ikke sikkert, du har brug for at vide så meget mere.

Det der virkelig kommer til at gøre forskellen, er at du sætter dig selv i centrum af dit liv. Sådan for alvor. Du skal mærke, hvad du er værd. Og aldrig glemme det.

Du er fantastisk – uanset vægt

Det er du nemlig. Og det må du gerne tro på. Det er sådan, det er, men vi kan godt blive i tvivl. Vi kan ovenikøbet være totalt overbeviste om, at vi er helt forkerte, kan vi intet kan – og at det aldrig bliver bedre. Det er vi nødt til at holde op med at fortælle os selv. For det er en slem løgnehistorie. Vores tvivl og fordømmende tanker er kun  tanker. Som ikke er sande. Men de modarbejder os. De tanker er giftige.

Vi kan sagtens blive enige om, at små børn er vidunderlige lige som de er. Men det gode holder altså ikke op, bare fordi vi er blevet voksne og har prøvet at fare vild i livets udfordringer – i vores tanker.

Du er stadig fantastisk og helt som du skal være. Og det er du uanset din vægt, hvad du tror om dig selv, hvad andre siger, hvad der er din erfaring – og hvad du ellers har forestillet dig. Punktum.

Det er helt vildt vigtigt, at du mærker det. Og at husker at fortælle dig selv, at du er som du skal være. At du altid har været det. Du er født fantastisk. Og det er du stadig. Det er din naturlige tilstand.

Fabriksindstillingerne er altid fantastiske

Jo mere du tænker, at du ikke er god nok, at noget burde være anderledes, jo mere forkert føler du dig. De tanker støj. De får dig til at spise. Og tage på. Du har hverken brug for tankerne – eller for at tage på.

Giv slip på de kedelige tanker. Afvis dem ved porten. Pust dem væk. Mærk dit naturlige selvværd – at du inderst inde er glad og tilfreds. Det er du, når du ikke tænker de trælse tanker. Træd ind i den gode cirkel, og lad den smitte af på dit syn på dig selv, din krop – og på alle dine valg.

Det skønne er, at det ikke er noget, vi skal finde ud af at gøre eller skabe. Ro, overskud og kærlighed er vores naturlige udgangspunkt. Vores fabriksindstilling fra fødslen. Sådan er du helt automatisk, når du ikke tænker kedelige tanker.

Vi mærker det, når vi er optaget af noget, vi elsker. Når vi har ro og god tid. Når vi holder ferie. Eller har sovet rigtig godt. Eller grinet. Så føles det helt naturligt at være afslappet og glad. Det er fordi det er naturligt. Din glæde bor inde i dig hele tiden. Den er der ligegyldigt hvad du tænker. Ligesom solen altid er bag skyen. Her er skyen lavet af tanker.

Hvad kan du gøre?

Du kan altid mærke din ro, kærlighed og tryghed, når du ikke spærrer vejen med tankeskyen.

Udfordringen er at huske det. Sådan kan du sikre dig:

  • Tro på det. Mind dig selv om, hvordan det hænger sammen.
  • Bliv i dialogen med dig selv. Fx. ved at skrive dagbog.
  • Vær i dialog med andre.
  • Send de kedelige tanker videre uden dig. Giv slip på dem.
  • Stop med at beklage dig. Det trækker dig ned.
  • Giv plads til din kreativitet.
  • Giv sig selv symboler, der minder dig om det.
  • Giv dig selv daglige åndehuller og oaser, hvor du har tid og ro. Fra de store som ferier, til de mindre som særlige ego-dage, hvor du gør hvad du har lyst til – og til de helt små som 5 minutters dejlig musik, et dybt åndedræt, lykken over at høre en solsort synge, glæden ved en smuk solnedgang. Nydelsen ved et lækkert billede. Eller blæse sæbebobler. Små oaser kan der være mange af.