Misforståelser, der holder dig fast i dit vægtproblem

Hvor længe har du haft dit vægtproblem?

Hvor mange gange har du forsøgt at slippe af med det?

Når du ønsker dig noget, er der altid en del, der vil og en del, der ikke vil. Du tror, du siger 100% ja. Men hvis det går lidt trægt, er der forbehold, der spænder ben.

Det, du oplever, der holder dig tilbage, kan være misforståelser, der får dig til at spise, så du holder fast i overvægten. Det kan være svært at overskue, hvad det vil betyde at være slank – og miste problemet. For hvad vil der opstå i stedet for?

Jeg har stor respekt for, at det tager tid at løse et personligt problem. Jeg kender det selvfølgelig godt. Derfor ved jeg også, at lidt kærlig provokation kan betyde nye muligheder. Og det ønsker jeg for dig, der er i tvivl om, hvordan du løser dit vægtproblem. Her får du  misforståelsernes TOP 10. Hvad kan du genkende? Hvad holder dig tilbage fra din naturlige vægt?

  1. Du tror, det tager for lang tid at sætte sig ind i det, der skal gøres.
  2. Du er bekymret for, hvad det kan medføre at blive slank og endnu smukkere.
  3. Du tror ikke, du kan finde ud af det.
  4. Du tænker, at du burde klare det selv, og det er for dyrt at få hjælp.
  5. Du holder fast i dine gamle tanker om at det er hårdt, og at du bare tager på igen.
  6. Du sætter en masse forbud op om alt det du ikke må spise. Og du synes det virker uoverskueligt.
  7. Du spiser efter en striks plan, men glemmer at checke, om det er i orden med din krop.
  8. Du glemmer at tage dig af de følelser, der får dig til at spise for meget.
  9. Du tror, din krop helst vil være tyk.
  10. Du tænker at det at leve sundt er ret kedeligt og nærmest en straf.

Lagde du mærke til at det er tanker (der kan ændres)? Prøv at vende tanken om …

1. Vi har jo altid så travlt. Men vi vil altid finde tid til det, vi prioriterer højt. Sæt dig selv højst og giv din krop de bedste betingelser. Mon ikke din krop vil blive glad for at være fri for et vægtproblem?

2. En bekymring er en tanke. Tanker kan ændres. De fleste bekymringer er i øvrigt aldrig blevet til noget. Din krop og dit helbred skal prioriteres højt. Skulle der vise sig at komme udfordringer, vil du hellere tage dig af dem til den tid, end at blive ved med at være overvægtig.

3. Alting virker svært før man prøver. Og så viser det sig ganske tit at være nemt og ligetil. Og endda sjovt og nyttigt. Og så undrer man sig over, hvorfor der gik så lang tid, før man gjorde det.

4. Vi vil helst ha’ mest muligt ud af vores penge. Men vi er ikke altid bevidste om alle udgifter, så prioriteringerne kan godt blive lidt skæve. Et dagligt forbrug på 30 kr. til latte, kage, ugeblad til 30 kr. bliver faktisk til 900 kr. på en måned. Et månedligt abonnement i Klub Naturligvægt koster 129 kr. Et supportabonnement koster 400 kr. oveni.  Hvad vil du helst? Spise kage eller være slank?

5. Tænker du, at det er hårdt, får du ret. Og tænker du at du finder ud af det og det bliver en fest, har du også ret.

6 + 7. Forbud virker aldrig godt. Det tager din frihed. Du får automatisk lyst til at gøre det, du ikke må. Derfor er du bedre tjent med at vælge ud fra hvad du og din krop i fællesskab synes er bedst.

8. Når du holder øje med dine gamle tanke- og spisemønstre, kan du ændre dem i stedet for at være slave af dem.

9. Din krop vil helst være sund og slank og stærk og smidig. Den vil være i god form. Den gør, hvad den kan, for at hele dine sår og tage sig af dine “skavanker”. Det tager tid at komme sig over en forstuvning, men kroppen kan klare det.

10. Det er mere kedeligt at spise så du får ondt i maven og må bære rundt på for meget vægt.

 

Du er god til at løse dine udfordringer

Hver eneste dag oplever du forhindringer, du skal finde en løsning på. Helt automatisk finder du ud af en masse dagen lang. Du er så at sige gearet til at klare lidt af hvert. Hver dag. Der er så meget du kan.

Meeennnn … lige det med vægten har du kørt ud på et “Jeg-tager-mig-af-det-engang-når-jeg-får-tid-sidespor”.

Har jeg ret? Der er bare det, at du aldrig får tid. Ikke før du bestemmer dig for det. Det bedste tidspunkt er nu. Fordi det er så vigtigt. Og fordi du vil blive så glad for at løse dit vægtproblem.

 

Hvad skal der til for at komme i mål?

De kvinder, der vil i mål, kommer i mål, fordi de vil. De klarer det, fordi de elsker og værdsætter sig selv så meget, at de vil leve livet så det ydre er det sande udtryk for deres indre: Ro i hovedet, fred i hjertet og en let og stærk krop. De vil ha’ at livet skal være så dejligt som  muligt. De gider ikke være begrænset af overvægten. De har taget den vigtige beslutning. De har fokus på at finde ud af det.

Jeg tror, du har det på samme måde. Du vil også. Og du kan.

 

Du er god nok, selvom du ikke har knækket koden til dit vægtproblem

Hvis du ikke har taget det skridt endnu, er det altså helt OK. Vi er alle i gang med livet, og der er gode grunde til, at vi er, hvor vi er. Noget er klaret, og noget har vi stadig til gode. Fred være med det. Sådan må det være. Vi finder ud af det.

Vi fik jo ikke ligefrem en manual ved fødslen (som når man køber en ny brødrister). Og havde vi det, hvad ville der så have stået i den? Ikke at livet skal være svært. Nej, at du er lige som du skal være, at du skal huske, at du har det godt. Men at du har tanker, der ikke altid tror på, at du har det godt. Og at du ikke altid skal tro på dine tanker. Livet vil dig det godt.

Læs og lyt: Derfor taber Ane og Mie sig ikke, selvom de har de bedste intensioner. Og derfor bliver Eva slank, selvom hun overhovedet ikke anstrenger sig.