Kæmper du med vægten? Så er det derfor, du ikke blevet slank endnu

Hvis du kæmper med vægten, spænder du ben for dig selv, og så vil du ikke tabe dig.

Hvorfor taber du dig ikke?

Kæmper du med vægten? Jeg stillede det stillede spørgsmål til dem, der kæmper med vægten, og jeg fik mange forskellige forklaringer på, hvorfor det er svært.

Her er nogle af svarene fra det spørgeskema, jeg sendte ud:

 

 • Jeg har prøvet mange gange, men jeg kan ikke få det til at virke.
 • Jeg mangler energi til at tabe mig.
 • jeg kan så godt li’ 2 glas rødvin til maden – og jeg ikke kan lade være med at guffe.
 • Der er altid nogen, der har kage med på arbejdet. Og jeg kommer altid til at spise 2 stykker.
 • Jeg har et stort behov for sukker.
 • Det går godt i løbet af ugen, men i weekenden er det svært.
 • Jeg hader at lave mad.
 • Jeg er trøstespiser.
 • Jeg spiser når jeg keder mig.
 • Jeg er ekstra sulten ved modgang.
 • Jeg har svært med at sige stop.
 • Det er fordi jeg hader min krop.
 • Jeg har så meget i hovedet, at jeg ikke kan komme i gang.
 • Det er udfordrende at give slip på usunde fødevarer. Jeg er træt af at finde på alternativer til det usunde.

Slankekursmentaliteten får os til at tro, at det er bedst at kæmpe med vægten

Din forklaring er fornuftig, fordi den fortæller, hvorfor du ikke kan komme videre. Enhver ved det er svært, for det er jo heller ikke kun dig, der har det sådan. Al forskning viser, at hvis man taber sig, så tager de allerfleste på igen.

For hvert kilo du tager på, bliver du mere og mere ked af det. Mere og mere magtesløs. Og mere og mere indstillet på, at det er svært. Du er fanget i den nedadgående spiral.

Slankekursmentaliteten har gjort mere skade end gang. De mange mennesker, der har haft den tillid, er blevet dybt skuffede – og værre end det – de har endda tænkt om sig selv, at de ikke var gode nok, fordi de ikke kunne finde ud af det.

Men løsningen er IKKE et kynisk regnestykke med kalorier ind og kalorier ud. Og det er bestemt ikke din skyld, at en slankekur ikke er løsningen. Du må endelig ikke bebrejde dig selv for det. Det er bare sådan vi lærte det engang. Nu ved vi noget andet.

Drop din gamle forklaring nu – og fortæl dig selv en ny historie

Du bliver aldrig slank, hvis du bliver ved med at fortælle dig selv, at det er svært. Du bliver mere og mere tynget af din historie. Du har først og fremmest har brug for en ny historie. En, der løfter dig. Drop din gamle forklaring lige nu. Giv slip på den.

Når du vil være slank og ha’ et godt forhold til mad, må du gøre noget andet. Fortæl dig selv, at du kan blive slank. Og det kan du, fordi du selv bestemmer, hvad du vil tænke, og hvad du putter i munden.

Du bliver slank, når du tror du kan. Og det kræver ikke mere energi at fortælle dig selv den nye historie. Tværtimod gir det energi. En af mine kunder – en 78 årig kvinde – fortalte mig ved den første samtale, hvorfor det var svært. Vi fandt nye vinkler – og en ny historie. Ved den næste samtale fortalte hun stjerneglad, at hun havde droppet bekymringerne og nu kunne gøre tingene på en helt ny måde: Hun har lagt fortiden bag sig – og så for sig hvad hun ønskede. Og så havde hun tabt mere end et kilo på de første 14 dage. Uden at anstrenge sig. Det er som om, du skriver direkte til mig, sagde hun. Jeg er så glad for dig.

Det må gerne være nemt

Gør det samme. Begynd nu med at fortælle dig selv en ny historie: Jeg vil ha’ naturlig vægt. Jeg vil nyde min mad med glæde og god samvittighed. Jeg er villig til at tro på, at jeg bliver slank. Jeg er klar over, at jeg må gøre noget andet, end jeg plejer – og jeg vil lære det, der er brug for, så jeg kan give slip på de irriterende xx kilo – og endelig få den vægt, jeg drømmer om.

Det er klart, at det ikke er nok at sige til dig selv, at du kan. Du må også lære det, der er brug for. Ellers kan du ikke tro på det.

Bestem dig for at lære, hvad din krop har brug for. For at lægge mærke til din krops beskeder til dig. For at se dig selv i et nyt selvbillede, hvor du mestrer dit nye niveau. For at tage på optur, når du har brug for det. For at indføre nye gode rutiner. Tag beslutningen – og gør det, der skal gøres. Selvfølgelig kan du lære det.

Og selvfølgelig kommer der “bump” på vejen. Men det er ikke noget, der stopper dig. Du finder din vej videre frem. Hvis du vil. 

Overvejer du Naturligvægt-metoden, så bestil en gratis og uforpligtende samtale med mig. Så finder du ud af, om metoden er noget for dig – om du skal videre ad den vej eller ej.