Tænd din indre ild og kom i mål

Kender du det? Du sidder fast i problemet med maden og vægten og aner ikke, hvordan du kommer videre.

Sandheden er, at det altid er os selv, der holder problemet fast. Og vi gør det så godt, at det er svært at komme videre. Vi prøver, men det virker ikke. Spørgsmålet er, hvordan vi holder os selv fast i problemet.

Sådan holder du problemet fast

Tænker du, at du ikke kan finde ud af det? At du sikkert altid må blive ved med at spise forkert og for meget? At du skal huske, at du ikke må købe slik og kage, fordi du kan ikke holde nallerne fra det, når det ligger hjemme i skabet. Køber du ind til hvis der kommer gæster, og ender du med selv at spise det? Forstår du ikke, hvorfor du ikke bare tager dig sammen og spiser sundt, når du godt ved, hvad du skal spise? Har du vaner og regler, der får dig til at spise, selvom du ikke er sulten? Tænker du om dig selv, at du sådan en, der bare må slås med vægten? Og føles  det som noget, du er nødt til at acceptere? Kan du finde på at sige grimme ting til dig selv, og tro på dem?

Læg mærke til, hvor omhyggelig du må være for at blive i problemet. Du må dyrke ren manipulation på flere planer, for at være sikker på, at problemet bliver, hvor det er. Ubevidst selvfølgelig.

Når du forsøger med løsning, og den ikke virker, er det fordi du ikke er nær så omhyggelig lige der. Du sætter din energi ind på at spise sundere mad i mindre mængder, fordi du ved, det er den direkte vej. Men det virker ikke. Uanset hvor ihærdig du er, kommer du ikke igennem den massive modstand, du selv har opbygget. Den må du tage dig af først.

Det er selvfølgelig ikke kun dig, der gør sådan. Der er sådan, det fungerer, når vi bakser med det samme problem i årevis. Om jeg kender det? Ja da, helt bestemt. Ikke i forhold til mad, for det har aldrig været min udfordring. Eller det vil sige, at jeg har kendt det. Og jeg er videre. Og jeg kommer IKKE til at sidde fast igen. I hvert fald ikke særlig længe. For jeg ved, hvad jeg skal gøre, når der kommer bump på min vej.

Brug den samme strategi, når du vil give slip

Jeg foreslår, at du bruger den samme strategi, når du vil finde løsningen, som når du holder fast i problemet. Sæt ind på flere planer, for så vil du  …

  • sørge for at have gode råvarer i huset, så du kan spise den mad, du helst vil ha.
  • indøve en god spisestrategi, så du kan vælge din mad, så kroppen er glad.
  • sætte dig ind i det nye, du har brug for at lære, så du kommer helt i mål.
  • tænke nye tanker, der støtter dig – og give slip på dem, der spænder ben for dit ønske.
  • tænke om dig selv, at du er sådan en, der altid finder en god løsning
  • vide med dig selv, at det er meningen, du skal ha’ det godt – at dit er din krops natur at være sund, stærk, slank og smidig – og i god balance.

Det er bare én af de strategier, du lærer hos mig. For vi går grundigt til værks, så du er sikker på, at du lægger problemet HELT bag dig. Din “manual” består af 12 puslespilsbrikker, der gir dig skitsen. Så ved du præcist hvor du kan sætte ind.

Lær noget nyt

Man siger, at vi skal lære, så længe vi lever. Men det er ikke så almindeligt at blive ved med at være nysgerrig som voksen. Vi “slår os ned” når tingene “falder på plads”. Når vi har partner, børn, hus og bil og pension. Men slapper vi for meget af, går udviklingen i stå, og vi kommer til at føle os triste og fastlåste. Og den går ikke bare i stå. Den går tilbage. Enten er vi i udvikling eller også er vi i afvikling.

Drømmene er der stadig, selvom de kommer længere og længere væk. Ved du, at dine drømme er beviset for, at det kan ske?  Når du kan drømme noget, kan du også opnå det. Drømmene er vores vejviser.

Alting forandrer sig gennem livet fra vi bliver født, til vi dør. Med jævne mellemrum får vi fuldstændig nye livsbetingelser, og så gælder det om at huske at “opgradere”, så vi får det bedste ud af livet. Det er udvikling. Og det kræver mod. Når vi vil rykke op på næste niveau, er det ukendt land. For vi har jo ikke været der før. Der er i den grad udfordrende. Vi skal tage os sammen hver gang, vi vil rykke os.

Beslut dig for at være i udvikling

Det er vigtigt at blive ved med at udfordre sig selv. Ellers kommer vi i afvikling. Der er kun de to muligheder. Når vi opdager, at vi er blevet lidt for magelige, er det bare med at få fingeren ud og komme i gang. For at sige det på godt dansk. Jo før jo bedre. Og hvis livet ikke gir os udfordringer nok, må vi selv finde på dem. Hvis vi ikke vil visne før tid.

Jeg er i udvikling. For det har jeg besluttet mig for. Det er den måde, vi vokser som mennesker. Jeg har prøvet nogle år i afvikling, og det gør jeg ikke igen. Tidligere har jeg sagt til mig selv, at jeg ikke havde tid og råd til ALT det, jeg havde lyst til. Jeg måtte prioritere. Jeg tænkte, at jeg nok havde lyst til for meget, og at det ikke kunne lade sig gøre at få det hele. Og jeg blev træt og trist, så derfor er det slut nu. Når der er noget, jeg vil lære, får jeg det lært. Der er altid noget i gang. Sommetider er der kø. For et godt års tid siden startede jeg i en malergruppe. Det var meget forløsende, for jeg havde drømt om det i mange, mange år.

Jeg har et nyt projekt på vej. Eller faktisk to. Et praktisk og et personligt. Det praktiske er jeg lidt usikker på, om jeg tager. Måske er det FOR udfordrende. Så derfor kan jeg ikke fortælle om det endnu. Om jeg har sommerfugle i maven? Det kan du tro, jeg har. Så jeg bliver nok nødt til at gøre det. Jeg ved også, at det vil gøre mig glad. Det vil begge projekterne.

Tænd din indre ild

Hvad med dig og dine drømme? Hvad har du altid haft lyst til at lære? Hvad får dig til at sitre af spænding og begejstring? Hvad gir dig sommerfugle i maven? Hvad har du forsøgt at kvæle, som i virkeligheden skal ha’ lov til at folde sig ud?

Gør det. Også hvis du har mest lyst til at lade være, fordi det føles udfordrende. Gør det især, hvis det gir dig sommerfugle i maven. Der er store gevinster at hente.

Står vægten i vejen, kan jeg hjælpe dig.

Sidder du fast og ikke kan tage beslutningen, kan jeg også hjælpe dig. Vil du ha’ styr på dine drømme, taler vi om det. Og hvis du føler, der er en masse, der forhindrer dig, tager vi det først.

Vi går i gang, lige der hvor du er, og vi tager os af det hele. Så kan du komme i mål og videre til det næste, der begejstrer dig. Som tænder din indre ild. Og som du er bange for at gå i gang med.

Så er du i live. Sådan som det er meningen.