Hvad er det egentligt du laver, Lone?

Er det noget med en kostplan – er du diætist? Nej slet ikke.

Jamen, du hjælper jo folk ned i vægt, ikke? Jo, men jeg fortæller dem ikke, hvad de skal spise.

Sådan kan det lyde, når jeg møder nogen, der spørger hvad mit job egentlig går ud på.

Jeg forstår godt, at det udefra kan virke “luftigt” og måske endda overflødigt. For enhver ved jo, hvordan man gør: Man skal spise mindre mængder, vælge sundere mad – og bevæge sig mere. Det er jo meget enkelt. Kan der være mere?

Ja, der er bestemt mere. Her har du forklaringen.

Hvis løsningen var en ny kostplan og en daglig løbetur, ville ingen have vægtproblemer, for det har ikke skortet på gode råd i den retning de sidste mange år.

Når du ikke har fået kuren til at virke, er ikke fordi du er håbløs. Du er lige som du skal være. Du kan ikke gøre for, at vi har fået  forkerte slankeråd igennem årtier. Der er kun blevet fokuseret på mad og motion – og da vi er mennesker og ikke maskiner, har det være fatalt. Kort fortalt er der også brug for, at vi tage os af tanker og følelser og måden vi opfatter os selv på. For at sige det kort. Jeg uddyber …

Hver har vi vores personlige livsstil, som vi har bygget op gennem livet. Den bliver styret af vores værdier og vores opfattelse af os selv – og holdt ved lige som vaner og mønstre. Det er dem, vi skal ha’ fat i. Her er et par eksempler:

  • Du har fx. en vane, der ubevidst sørger for at du spiser, hvis du inderst inde er utryg ved at tabe dig.
  • Du kan (ubevidst) prioritere hygge med familien højere end din krop og din sundhed.
  • Du kan have et hav af “undtagelsesregler”, og selvom det bare er + 100 gram hver måned, bliver det lige godt et kilo på et år.
  • Du kan falde i “sukkerskålen”, når  du er ked af det eller usikker.
  • Du synes ikke, du kan være bekendt at opfatte 5 kilo (eller mere) som et problem, når der er andre, der vejer meget mere.

De udfordringer ændrer sig ikke med en kostplan. Der er altid en god grund, når du har taget på. Det er ingen, der lige planlægger at tage 30 kilo på for sjov skyld. De kilo er kommet fordi ubevidste tanker har “inviteret” dem. Og det er ikke din skyld.

Alle de mange gamle mønstre og vaner spiller ind. Og fordi vaner er vaner, har vi vænnet os til dem – og får derfor ikke få øje på dem. Det er lige præcist det, jeg hjælper med. At du ser dine gamle ubevidste vaner, så du kan skifte dem ud med nye vaner, der gavner dig og din krop – og som gør dig glad og fri og slank.

Nye tanker betyder nye vaner

Vi har at gøre med mønstre, der kører autonomt – og som styrer i en anden retning end ned i vægt. En del af løsningen er derfor at du bliver bevidst om, hvad der styrer. Og at du bliver god til at mærke, hvad du har brug for. Her tænker jeg ikke bare på mad – men også på alle livets andre forhold. Vi må hele vejen rundt. Du må have et nyt mindset – du må tænke nye tanker.

Nye tanker giver nye vinkler. Noget som virkede umuligt med det gamle mindset, er pludselig helt overkommeligt med det nye.  Hvor gamle tanker satte en kæp i hjulet og gjorde slankeprocessen umulig, vil nye tanker bane vejen. Helt naturligt.

Jeg hjælper mine kunder med at få bedre kontakt med kroppen. Med at stole på dens signaler og opfatte dens visdom.

Og jeg hjælper med at finde en god måde at opleve sig selv på, når vægten falder. Når kroppen mister vægt, vil nogle opleve det som at den mister pondus. Den vil vi bevare.

Jeg hjælper med at mærke følelser, og reagere på dem. Vi går bag om adfærden og ind til vores dybe livs-principper.

Jeg er uddannet til at hjælpe mennesker med at flytte sig fra niveau til niveau – og leve deres liv så optimalt som muligt.

Fra kostplan til frihed

Tanker som: Jeg bliver alligevel aldrig slank, i min familie er vi buttede – eller uanset hvad jeg gør, er der aldrig noget, der virker. Hvis de tanker ikke ændres, bliver de ved med at styre resten af dit liv. En kur hjælper dig ikke med at forstå de (stærke) følelser, du plejer at dulme med mad.

Vi går bevidst efter tanker, der støtter os i at have det godt med os selv, med vores krop – med vores mad. Jeg hjælper med at give slip på de svære tanker, der tynger og finde frem til de tanker, der løfter dig. Det går bedst når du opleve din slankeproces som fest og frihed. Og nyder hver et kilo, du slipper.

Metoden er hurtigere end 10 års yoyo-vægt

Mange lægger ud med at sige, at de ikke har tålmodighed til min metode, fordi den virker så langsommelig. Men jeg siger, at de har masser af tålmodighed, for de har levet med problemet i mange år. Det kan godt lyde som om metoden er langsom, men hvis du sammenligner med mange års yoyo-vægt, går det noget hurtigere.

Det her er den naturlige måde. Du skal lære noget nyt, du skal se dig selv i nyt lys – og se at du faktisk har alle muligheder for at få det som du vil. Du skal lære at tænke de tanker,  der betyder at du har det godt med dig selv, din vægt og din krop. Og så du kan nyde din mad.

Jeg hjælpe dig med at lytte indad og fange de impulser, der viser din personlige vej. Vi ved bedst selv, hvad der er godt, men mange års træning i at tilpasse sig livet som vi kender det, har gjort den evne inaktiv. Den skal vi have aktiveret igen. I sparringssamtalerne vender vi alt mellem himmel og jord. Også mad. Og motion.

Metoden bygger på bevidsthedstræning og personlig udvikling, så derfor begrænser den sig ikke til vægt. Den virker på alt i livet. Og derfor tager det længere tid end at følge en slankekur. Men til gengæld er det kun én gang.