Kurt smed 10 kilo. Nu er det også NEMT at holde vægten

For 9 år siden fik Kurt konstateret diabetes, og hans læge anbefalede ham at lægge livsstilen om og gå 10 kilo ned i vægt.
“Jeg kiggede mig omkring efter inspiration, hørte Lones foredrag i Holstebro, købte hendes bog “Tanker der slanker” – og læste hendes nyhedsbreve. Det satte gang i vægttabet – godt suppleret med fitness, cykel- og gåture. Det var nemt for mig at lægge kosten om og tabe de 10 kilo. Jeg har holdt vægten siden, men det har været svært IKKE at spise for meget, så derfor satte jeg mig for at lære, hvordan jeg skulle tackle det – og jeg tilmeldte mig Klub Naturligvægt. Alene spørgsmålet “hvad er det som vælger?” er effektivt, når jeg står i supermarkedet, ved  køleskabet eller når jeg overvejer at tage en portion mere.”
“Nu har jeg lært at se på vægt og sundhed fra en positiv vinkel. Jeg er i gang med at lære, hvordan jeg vælger de nedbrydende tanker fra og de positive tanker til. Jeg er bedre til at lytte til kroppen og mærke om jeg er sulten – eller om lysten til at spise handler om noget helt andet. Jeg har fået meningsfulde teknikker, der giver mening, og jeg får afdækket sider af mig selv, som jeg ikke kendte. Ved ZOOM-møderne har jeg opdaget tankemønstre, der er så indgroede, at jeg ikke før havde set dem. Jeg må tilstå, at det betyder meget, at der er én til at give puf i den rigtige retning, rose de ting, der går godt, udfordre mine tanker – og foreslå at vride tanken i en bedre retning. Nogle gange forstod jeg ikke, at tankegangen var problematisk, før et stykke henne i processen. Jeg ved nu, at jeg altid vil være på vej i en positiv udvikling, for der er meget at lære. Jeg kan mærke, at jeg ikke er så skråsikker mere. Og det er vist en god ting.”
Kurt, Holstebro

En enkelt samtale holdt Pia kørende et år, mens hun tabte sig 12 kilo

– Min første samtale med Lone gjorde en grundlæggende forskel for mig. Pludselig troede jeg på projektet. Jeg fik et billede af hvad jeg ville – jeg kunne se det for mig, og det har betydet, at jeg nu ved, at jeg kan gennemføre mit vægttab.

– Dengang kunne jeg ikke forestille mig, at jeg kunne blive normalvægtig. Nu ved jeg, at jeg kan, og jeg er godt på vej.

– Den indre dialog om, at det ikke var muligt, er helt stoppet nu. Derfor smider jeg ikke alt overbord, bare fordi jeg en dag har spist noget, jeg fortrød.

 

 

Fællesskabet betyder meget for mig

Birgitte Salling Larsen har været overvægtig hele sit liv. Kure, forbud, dårlig samvittighed og store vægtudsving har altid fyldt meget i hendes hverdag.

 Det sværeste var at stå alene med det. Alle har en mening om vægttab. Og hver sin opskrift. Der er en million retninger – jeg kalder dem religioner – så kommer man nemt til at flakke rundt.

– Det jeg prøvede, passede ikke til mig og mit liv. Det virkede helt forkert i forhold til hvad jeg ønskede. Kurene var for snævre, strikse og regelrette – og det blev for svært at holde kursen i længden. Jeg blev trodsig, opgivende og gik i baglås.

– Naturligvægt-konceptet er den rigtige vej for mig at gå. Her får jeg sat ord på en masse ting, så jeg forstår, hvordan sind og krop hænger sammen. Det er en meget spændende proces, jeg er i gang med. Der har været så mange AHA-oplevelser.

– Min første samtale med Lone var en god hjælp til at komme ind i tankegangen. De næste har været med til at holde mig på sporet.

– Jeg nyder fællesskabet i Klub Naturligvægt. Det betyder meget for mig, at vi følger med i hinandens op- og nedture. Og så er jeg glad for de mange redskaber og det store materiale, for jeg altid kan finde svar på mine spørgsmål.

– Det er en meget vigtig pointe at have den personlige udvikling med, for der findes ingen trylleformular. Men jeg godt li’, at det er mig, der styrer det her. Det er en fortløbende proces, jeg har sat i gang – og den arbejder videre i kroppen.

– Det kan selvfølgelig være hårdt ind imellem, for det sætter jo nogle følelser i gang, men der så meget glæde og energi i at arbejde med vægttabet på denne her måde.

– Det er en helt anden tilgang end jeg tidligere har brugt. Forbud, strikse regler og dårlig samvittighed er slet ikke i spil her, slutter Birgitte, som har tabt sig 13,5 kilo siden hun gik i gang med metoden for 8 måneder siden.

 

Det er noget af det bedste, jeg har gjort for mig selv

Siri gik fra et liv med panik på vægten – og andre kaosagtige tilstande – til en naturlig og afslappet hverdag, der nu hænger sammen. Og hun fandt sin naturlige vægt – 10 kilo lettere.

I mange år har Siri vejet et par kilo mere end hun havde lyst til, men da hun var sidst i 30’erne, begyndte hun at tage mere på. For hvert år blev hun et kilo tungere, og da vægten nåede op på 68, var det dråben, der fik bægeret til at flyde over.

– Jeg var træt, forstoppet, selvbebrejdende og desperat – og jeg pressede mig til til bedre motionsvaner – styret af dramahistorier, kaos og frygt for hvad andre ville sige.

– Lige meget hvad jeg gjorde, skete der ikke noget. Det hjalp lidt at løbe og tælle kalorier, men lige så snart, jeg ikke gjorde det, tog jeg på igen. Jeg forstod ikke, hvorfor, for jeg synes, jeg spiste så sundt. Sammenlignet med andres indkøb i supermarkedet, virkede mine varer jo helt klidmoster-agtige. Jeg kunne ikke se nogen udvej.

Det var noget pjat, at jeg ikke kunne tabe mig på egen hånd

– Jeg var klar over, at jeg havde brug for hjælp, men jeg var også flov over det, for det føles ikke naturligt. Igennem længere tid havde jeg læst Lones nyhedsbrev – ja slugt hvert et ord. Også hendes bøger. Lones budskaber er “bunddanske” og det kan jeg godt li’. Jeg har aldrig følt mig lokket med noget, der ikke holder.

– Der var to grunde til at jeg i første omgang holdt mig tilbage fra at tilmelde mig klubben. Dels syntes jeg det var noget pjat, at jeg ikke kunne tabe mig på egen hånd. Og så koster det jo også lidt, selv om det er en overskuelig udgift.

Det var min opfattelse, at Lones koncept ikke bare virkede på vægten, men også kunne bruges på min business. Det kunne forsvare min tilmelding – overfor mig selv. Det viste sig, at jeg i lektionerne kunne finde de svar, jeg altid havde søgt, så jeg kunne få styr på min kreative blokering, min tendens til at agere dramaqueen – og min generelle ubalance.

Der blev brug for 2 omgange

– Jeg havde måske nok forventet, at det var lettere, og indimellem synes jeg (tildels) at det var Lones ansvar, at der ikke skete nok på vægten. Da jeg mente, jeg havde styr på det, tænkte jeg, at jeg nemt kunne klare det sidste på egen hånd, så jeg sagde farvel derinde. Det kunne jeg bare ikke, for jeg sad fast og vendte tilbage igen efter 4-5 måneder for at få støtte i den sidste del af processen.

Gruppesammenholdet i Klubben var vigtigt for mig. Jeg føler det som en dejlig forpligtelse, når jeg har fortalt i Forum, hvad jeg vil gøre. I begyndelsen havde jeg al min opmærksomhed på kost og motion. Det blev en milepæl for mig at tage fat på selvkærligheden. Der gik en prås op for mig, da jeg forstod på et dybere plan, hvad det vil sige at elske sig selv – at mærke og sætte sine egne behov højt. Jeg synes, jeg havde godt fat på det i forvejen, men nu er jeg kommet op på et højere niveau.

Jeg forventede for meget af mig selv

– Det gjorde en stor forskel, da jeg blev opmærksom på mine vaner. Jeg opdagede, at jeg ofte slog for stort et brød op og forventede for meget af mig selv. Nu er jeg afslappet og har lært at give slip.

– I Klub Naturligvægt vælger man sine mad-regler, og for mig var LCHF og 5:2 et godt håndtag. Det at faste har været en god måde at få vægten til at dale, og det var en befrielse da videnskaben sagde god for det. Tidligere havde jeg nærmest dårlig samvittighed, hvis jeg fastede en enkelt dag.

– Jeg spiser nu typisk 2-3 måltider om dagen, og det giver en helt anderledes tilstand i kroppen, end tidligere, hvor jeg spiste 3 daglige måltider og desuden “snackede” mange ostemadder. Der er flere grøntsager i min mad nu, og jeg har stort set kvittet pasta, hvidt brød og sukker.

Nu mærker jeg min krop og mine behov

– Nu er mit fokus først og fremmest på kroppen – og på virkelig at mærke, hvordan sindet påvirker kroppen, og reagere på det. I modsætning til tidligere, tager jeg det nu alvorligt, når jeg mærker, jeg har brug for at hvile. Så gearer jeg ned. Jeg skal ikke længere bevise noget, og jeg synes sgu vi har fået et andet liv i vores familie. Mindre stressende – mere ro på, og jeg er bedre til at tilrettelægge min dag, så jeg får det, der er godt for mig.

– Jeg dyrker motion i de perioder, jeg har lyst til det. Til dagligt kommer jeg rundt ved at gå og cykle – og jeg kan mærke, det er godt at strække mig dagligt. Efter en periode med meget arbejde, kommer der en periode med mere motion. Det føles meget naturligt. Jeg løber, når jeg har lyst. Og dyrker yoga, når jeg har lyst. Jeg er ikke længere styret af følelsen af, at jeg burde have en fast motionsrutine. Nu er det min krop, der siger mig, hvad den har brug forl.

– At tilmelde mig Klub Naturligvægt, er noget af det bedste, jeg har gjort for mig selv. Det blev mit terapisted, hvor jeg ikke begrænsede mig mig til vægt. Jeg tog hele mig med. Min hverdag hænger sammen nu – både i forhold til mad, arbejdsstruktur, interesser og aftaler.

– Jeg har fået min naturlige vægt, og jeg er tryg ved at jeg kan holde den. Men jeg savner nu vennerne inde i klubben, slutter Siri.

 

Anette troede, hun manglede viljestyrke, men det handlede om noget helt andet

De sidste 4-5 år før jeg tilmeldte mig Klub Naturligvægt, svingede min vægt op og ned med ca. 7 kg 2-3 gange om året. Jeg var enten i en fase, hvor jeg vejede mig dagligt, talte kalorier og tabte mig, eller hvor jeg gav fuldstændig slip, holdt op med at veje mig, spiste overdrevne mængder chokolade, kakao og kiks og tog på.

Vægt og mad har fyldt utroligt meget i mine tanker. Det var dybt frustrerende, og jeg havde mange gange besluttet mig for, at nu måtte jeg “slutte fred med min krop.” Problemet var bare, at jeg ikke kunne slutte fred med de 7 +kg, for jeg følte mig ikke godt tilpas med den vægt.

Indtil jeg fandt Klub Naturligvægt og fik læst nogle af Lones artikler, troede jeg dybest set, at det hele handlede om mangel på viljestyrke. At alt ville være i orden, “hvis bare jeg kunne styre mig.” Mit problem var jo ikke, at jeg ikke kunne tabe mig, men at jeg ikke kunne holde vægten.

Jeg kan næsten ikke beskrive, hvor stor en øjenåbner det var for mig, da jeg gennem øvelserne i Klub Naturligvægt blev bevidst om, at det ikke var min mangel på kontrol, den var gal med, men at jeg spiste på mine følelser. 

Den nye erkendelse inspirerede mig så meget, at jeg besluttede mig for at være eksta bevidst i alle de situationer, hvor jeg fik trang til at overspise chokolade osv. Det var et stort arbejde og det krævede en masse selvdisciplin, når jeg fik lyst til at kaste mig over søde sager, men det er noget af det mest lærerige, jeg har gjort.

Jeg opdagede nemlig, at det, der primært triggede mit overspiseri, var stress. Og i løbet af meget kort tid skiftede mit fokus fra vægt og mad til at finde en løsning på min livssituation, som jeg gennem øvelserne i Klub Naturligvægt opdagede var uholdbar.

Man kan sige, at Klub Naturligvægt ikke bare ændrede min vægt, men også mit liv. Jeg har lært, at når jeg ryger ind i den tilstand, hvor jeg pludselig spiser bevidstløst (og altid de samme ting: chokolade, kakao, kiks og kager), så er det et advarselstegn. Det er ikke et bevis på, at jeg er dum og doven og ikke kan styre mig. Det er et signal om, at tingene går for stærkt for mig. At jeg skal stoppe op og sige nej eller slække på kravene.

Nu bagefter virker det indlysende, men sådan så det ikke ud før. Selv mange år i terapi har aldrig sporet mig ind på dén sammenhæng før. Jeg kan kun sige at Lone og Klub Naturligvægt har fat i den lange ende. Og at jeg vil anbefale alle, der sidder fast i vægtproblemer, at komme bagom mønsteret med hjælp fra Klub Naturligvægt. Tak Lone!

Anette E, 47 år

PS. Og jeps, som sidegevinst holder jeg en (næsten) stabil vægt nu uden de 7 kilo ekstra. Jeg svinger 2-3 kg, men hvor jeg før i tiden også tolkede dét som et bevis på min manglende evne til “at styre mig,” så har jeg takket være Klub Naturligvægt lært, at det er helt normalt.

(Listen som Anette E har brugt til større erkendelse hedder “Forstå din trang til at overspise”. Du finder den på i Klub Naturlig vægt under Mad&Motion.)

Dorthe fik kontakt med sig selv og sin krop – og vinkede farvel til 10 kilo

Da Dorthe Jacobsen fik sit første barn, holdt opmærksomheden ”flyttedag”. Væk fra hende selv – og over på familien. Hun blev så optaget af familien, at hun fuldstændig glemte sig selv. De næste 15 år tog Dorthe støt og roligt 10 kilo på. Det smarte tøj blev erstattet med joggingbukser, fordi de sad mere behageligt, men en dag besluttede Dorthe sig for, at nu måtte det være nok.

 – Jeg var simpelthen ved at forsvinde for mig selv. Jeg kunne ikke mærke mig selv mere. Jeg var ikke tilstede i min krop, og det betød at jeg både havde svært ved at mærke, hvad jeg mente og hvad jeg havde lyst til. Det blev signalet om at gøre noget ved vægten.

Dorthe bestilte CD’en ”Tanker der slanker” og lagde den på sin telefon, så hun kunne høre den, når hun var på farten. Og hun begyndte at lytte til sig selv og sine behov. Og hun fik skabt sig et skønt fremtidsbillede, så hun havde en retning.

– Hold da op, hvor har det været fantastisk at ha’ det billede at stile efter. Det har vist mig, hvad jeg vil, og at jeg ikke behøver at vente, men kan tage fat på at ændre andet end vægten. Jeg så fx en smuk dame på gaden en dag, og min første tanke var, at den frisure ville jeg ha’, når jeg havde tabt de 10 kilo. Men så ombestemte jeg mig og gik direkte til frisøren og blev klippet.

– Jeg har oplevet det som om, det blev nemmere at tabe mig, når det andet kom først – fx frisuren. Jo mere jeg fandt ind til mig selv, jo mere raslede kiloene af mig.

Det lyder som om det gik hurtigt, men Dorthe har faktisk været 5 år om at smide de 10 kilo. I første omgang fik hun bremset den igangværende vægtøgningen – så hun kunne begyndt at tabe sig. Hun har været medlem af Klub Naturligvægt i 2 omgange, og været med på en workshop.

– Jeg havde ikke travlt, så jeg tog lidt ad gangen – måske bare et halvt kilo. Og så stabiliserede jeg det bagefter.

– Vaner bliver jo ikke ændret fra dag til dag. Da jeg besluttede mig for at holde op med at drikke sodavand, gik der 7-8 måneder, før jeg var vænnet helt fra. Nu kunne jeg aldrig finde på at drikke det sukkerstads mere.

Det vigtigste i processen for Dorthe har været at mærke efter. Hvis hun fik lyst til en stor is, spurgte hun sig selv om hun havde lyst til at ha isen i munden. Hun forestillede sig hvordan det ville være at synke isen – og hvordan det ville være at ha’ den i maven. Og mange gange blev svaret ”nej tak”. Pludselig kunne hun stoppe sig selv i det, hun før gjorde helt automatisk.

– Det har været de små ting, der har betydet noget i processen. Det kan bare være en lillebitte sætning, jeg har grebet fra fx et af Lone Ladefogeds nyhedsbreve, og så implementeret den i hverdagen. Og senere blev det en ny god vane. Især rådene fra de naturlige slanke har hjulpet mig til at følge de enkleste principper, fx at være opmærksom på, hvornår min mave buler for meget og derfor holde lidt igen.

– Jeg er blevet meget mere bevidst om, hvad jeg spiser. Vi har både sund og usund mad i kantinen, og nu vælger jeg helt anderledes end før. Når jeg kigger på de slankes tallerkner kan jeg jo godt se, hvad de vælger – og hvorfor de er slanke. Det er de jo ikke automatisk. Det havde jeg simpelthen ikke lagt mærke til før.

Selvfølgelig er Dorthe indimellem faldet i. Masser af gange. Det tager jo lDorthe for 5 år sidenang tid – måske op til 10 måneder før en vane er helt på plads. Men hun har formået at trække vejret dybt, acceptere processen, som den er forløbet – uden at slå sig selv i hovedet, hvis hun spiste noget, hun fortrød. Som hun sagde: – Det kommer man jo ikke videre af. Og så er hun fortsat med det samme. Ikke noget med at udskyde til i morgen eller på mandag.

– På den måde har jeg også været opmærksom på, hvad der er godt for mig. Jeg føler, det er sket indefra og ud – med en koncentreret og målrettet styrke.

– Jeg er så glad – og nu er jeg helt bevidst om de ting, jeg spiser og hvad jeg vælger at putte i min mund. Jeg har fået det så godt med mig selv og med min krop og mine former. Og nu lægger jeg mærke til, når bukserne strammer og så tager jeg en 14-dages periode, hvor jeg er ekstra opmærksom. Det har jeg aldrig kunnet før, slutter Dorthe.

(Dorthe 5 år før)

 

 

Cecilie lærte noget vigtigt – lidt er bedre end ingenting

Cecilie, 14 ugers forløb, slankestudiet, Lone Ladefoged, Slankeekspert, NLP PsykoterapeutFor det første vil jeg sige dig tak for Klub Naturligvægt! Aldrig har noget gjort så stor en forskel i mit liv, og jeg har rykket mig SÅ meget mentalt. 

Vægten har rykket sig 5 kg nedad, og det passer mig helt fint – tænk sig. Før i tiden ville det have været et kæmpe nederlag, at den ikke var rykket minimum 10 kg, om ikke længere.

Dit univers har været årsag til, at jeg har kunnet arbejde så meget med mig selv, og at jeg nu kan sige sådan. Det er stort for mig.

Forum gav mig en følelse af “vi-er-i-samme-båd”-støtte fra de andre deltagere. Mange nødder er blevet knækket enten ved hjælp fra de andre eller fra Lone, der har været SÅ sød til at sidde klar for at hjælpe os og svare meget konkret.

Jeg fik en kæmpe øjenåbner ved at læse noget en anden havde skrevet i ugens forum! Det var en opdagelse vedkommende havde gjort i forbindelse med arbejdet med sin fortid og især barndommen. Det ramte helt plet.

 

VIl du også være medlem – og blive naturligt slank?

 

Klub Naturligvægt giver både klarhed, aha-oplevelser og varigt vægttab

Lektionerne er meget professionelt gennemarbejdede, og uanset hvilket problem, jeg har stået med, har jeg kunnet finde en løsning. Jeg har fået klarhed og mange aha-oplevelser – fx fra en øvelse om selvaccept – den var virkelig med til at rykke. Og jeg har været glad for at kunne lufte mine tanker og få respons fra andre. Det stod på min liste, at jeg dagligt skulle logge mig ind for at holde fast i min vej – og det har været afgørende for min proces. Se Janes historie lige herunder.

Jane Hansen (minus 20 kilo)

Jane løste sin overvægts gåde

Jeg har brugt Naturligvægt metoden, kombineret med individuel terapi, til at komme ud af slankehelvedet og blive slank i både krop og sind. Det har været en lang og spændende proces, hvor Klub Naturligvægt spillede en afgørende rolle.

Da jeg tilmeldte mig Klub Naturligvægt vejede jeg 80 kg. Jeg begyndte at tabe mig, men så blev jeg gravid. Jeg var meget bevidst om at spise sundt under graviditeten og kom kun op på 88 kg. Sidste år nåede jeg endelig mit mål – og nu mere end et år efter holder jeg stadig vægten mellem 62 og 65 kg.

For mig har det handlet om andet end kostplaner, kalorietælling og motion. Arbejdet med mine tanker og følelser har været fuldstændig afgørende for, at jeg har kunnet løse min overvægts gåde.

I mit tilfælde har det handlet rigtig meget om at få etableret et nyt og mere positivt selvbillede. Jeg havde en “indre kværn”, der fortalte mig, at jeg aldrig var god nok, pæn nok osv. Jeg har skiftet de hårde ord ud med blide, venlige og ufordømmende ord, og accepterer i langt højere grad mig selv nu. Og jeg har fået et sundt og naturligt forhold til mad og lært at sund mad er ikke er straf og restriktioner.

Jeg øver mig til stadighed i at opfylde mine behov med rette midler, både de fysiske og de følelsesmæssige, og jeg øver mig i at sætte gode og sunde grænser for mig selv, sige til og fra, og mærke efter hvad jeg har brug for. Klub Naturligvægt har betydet, at jeg har holdt fokus på processen, og hver dag taget små skridt i retning af mit mål. Helt konkret kan jeg sige at…

  • notesbogen har gjort mig bevist om min proces, mine tanker og følelser, min krop og mine mønstre og meget andet.
  • arbejdet med lektionerne har givet mig viden, værktøjer og nye indsigter, som jeg har kunnet bruge til at forandre mit liv.
  • støtten og opmuntringen fra øvrige kursister har været med til at holde modet oppe.

Jeg kan varmt anbefale Klub Naturligvægt som en del af processen ud af slankehelvedet.

Jane Hansen

4 år efter ligger Janes vægt stadig stabilt

– Jeg har jo lovet mig selv, at vægten højst bliver 65 kilo. Selvfølgelig er der udsving, men dem har jeg fuldstændig styr på.
Jane vejer sig stort set hver dag. Tidligere var der drama ved det mindste udsving, men nu er det som at følge med i vejrudsigten.
– Hvis jeg har spist lidt ekstra en dag eller en periode, kan jeg jo se det på vægten. Så regulerer jeg ned med nogle faste ting: lidt mindre portionsstørrelser, mere vand og hvis jeg har tid, bevæger jeg mig lidt mere end jeg plejer.
– Vægten er også blevet en slags styrepind eller barometer. Hvis jeg har taget på, er det som regel fordi jeg har haft lidt for meget fart på. Så betyder det, at jeg trænger til at slappe af, og lige spørge mig selv om jeg nu er på rette vej.
– En god morgen begynder med yoga og meditation. Får jeg ikke lavet mine vigtige morgenritualer, kommer jeg ud af mit center og falder nemmere tilbage i gamle mønstre og siger ja, når jeg skulle have sagt nej.
Det er kun ½ år siden, at Jane stoppede sit medlemskab i Klub Naturligvægt.
– Det gav mig en god tryghed og sikkerhed at være medlem, så jeg altid lige kunne logge mig ind. Men da jeg ikke havde brugt det i lang tid, vidste jeg, at nu kan jeg klare mig uden.
– Mit forhold til mad er blevet helt naturligt. Jeg spiser alt hvad jeg har lyst til – der er ingen forbud. Og det er ikke en mulighed for mig at tage på igen. Før var jeg “hende den tykke”, men det er fuldstændig af-identificeret nu. Nu er jeg blevet en af de naturligt slanke.

 

Er du også klar til DIN naturlige vægt?

 

Tina var en “evighedsslanker”

For Tina Sørensen har et medlemsskab i Klub Naturligvægt sat punktum for mange års yoyo-vægt. Siden hun for et år siden valgte at være med i en slankegruppe, har hun tabt 12 kilo – og hun stopper ikke her.

– Det startede med, at jeg forærede min veninde Lone Ladefogeds bog Tanker der slanker – og bagefter selv købte et eksemplar. Vi var sådan nogle evighedsslankere, som havde prøvet flere forskellige metoder og hver gang tabt os, men efterfølgende taget det hele på igen.

De to veninder arbejdede med bogen, og dét at arbejde med tanker i stedet for kalorietabeller var en øjenåbner, som gav dem lyst til at komme tættere på kilden. Der er mange ting ved Klub Naturligvægt, der har gjort en forskel for Tina. Bl.a. har det været godt at have en gruppe at mødes med – og at have Lone Ladefoged som en fantastisk coach på sidelinien.

– Men det vigtigste er nok tankesættet! At arbejde med at ændre mine overbevisninger har været utroligt lærerigt. Jeg har tidligere gået på et fedtmulehold i et fitnesscenter – og ja, jeg tabte 10 kilo, men jeg tog dem alle sammen på igen, for de tankemønstre, der gjorde, at jeg tog på, var der jo ikke blevet pillet ved, fortæller Tina.

At lade både fortid og fremtid ligge, hvor de ligger, så der bliver plads til at være nærværende her og nu, er en anden strategi, hun har taget til sig.

– Hold op, hvor jeg har haft glæde af det. Bevidstheden om, at jeg hverken kan ændre på fortiden eller bestemme over fremtiden – så hvorfor bruge energi på det – har givet mig ro, jeg føler mig i balance og er blevet mere tålmodig og motiveret til at holde ved. Og mad har fået en anden lidt mere neutral betydning i mit liv. Jeg tænker ikke længere, at jeg synder, når jeg spiser noget lækkert. I stedet koncentrerer jeg mig om at nyde.

Jo jeg har da både været utålmodig og fået flashbacks. Men Lone formår at få vendt mine tanker og få mig til at indse, at det er o.k. indimellem at slippe kontrollen og så lære af det. At få ny inspiration og en ny opgave holder mig til ilden.

Hendes Verden, jan 2010, skrevet af journalist Maiken Christensen

 

 

Spørgsmål med indbygget overskud til at prøve sig frem

Før jeg fik telefoncoaching, tænkte jeg, at det var underligt, at man kunne klare det over telefonen, men det er faktisk et af de redskaber, der har hjulpet mig rigtig meget. Lone er meget nærværende og stiller helt konkrete spørgsmål, som giver mig overskud til at prøve mig frem. Det er en god måde at holde fast i processen, det er brugbart her og nu – og det sætter meget i gang i mig. Jeg er imponeret.

Bodil Brask (minus 20 kilo)

 

 

Vil du med ind i Klub Naturligvægt?

 

Langdistance coaching virker både på den korte og den lange bane

I starten brugte jeg Klub Naturligvægt som selvstudium og dagbog. At vælge coaching til gav en ekstra dimension. Al den viden og de indsigter, jeg havde fået ved selvstudiet, faldt pludselig helt på plads for mig, fordi det blev omsat til noget lavpraktisk, og pludselig havde jeg nye gode vaner. Man kan ændre gamle indgroede vaner, men det kræver tid og tålmodighed – og så lidt overbærenhed over for de uundgåelige “tilbagefald”, som jo også er en del af rejsen. Coachingen har holdt mig til ilden – og på sporet.

Anne-Mette Lehm Laursen (minus 15 kilo)

 

 

Liselotte fik et behageligt og konstruktivt tankesæt, der førte til naturlig vægt

Der er sket meget, mens jeg har været i Klub Naturligvægt, for jeg er gået helt systematisk frem og har lavet øvelserne. Det er ikke KUN et slankestudie, men også personlig udvikling, som har givet mig strategier til et mere behageligt og konstruktivt tankesæt, der også virker i andre af livets aspekter. Jeg kan godt li’, der ikke er et fast kostprogram, så man selv sætter sin gastronomiske dagsorden og finder balancen. Supporten, som jeg har fået af Lone via telefonen, har betydet, at jeg har bevaret fokus i en travl hverdag.

Liselotte  (minus 6 kilo)

 

Mai-Britt var forbavset over hvor let det var

Mai-Britt Viinberg var top-motiveret,da hun gik i gang i Klub Naturligvægt.

”For jeg var godt træt af at se på mig selv og de ekstra kilo. Jeg har været på en del kure gennem tiden, men fordi jeg altid vendte tilbage til min gamle livsstil bagefter, har jeg haft yo-yo vægt nærmest hele mit liv.

Denne gang var jeg klar over, at jeg skulle gøre noget helt andet, for nu skulle det være sidste gang. ”Men jeg er forbavset over hvor let det har været”, siger Mai-Britt.

For Mai-Britt var det en fordel at metoden er præsenteret som et studium. ”For så vidste jeg præcist, hvad jeg skulle gøre, og jeg kunne planlægge, hvornår jeg ville ind i Klub Naturligvægt, og skrive studietidspunkter ind i min kalender – og ændre, hvis noget blev forrykket.

Mai-Britt har været medlem i Klub Naturligvægt i 5 måneder, og i begyndelsen havde hun 2 supportsamtaler via telefonen. ”De hjalp mig rigtig godt. Den første især til at få styr på mit fremtidsbillede, og den anden til at få bugt med bekymringen om, at det ville blive en udfordring at holde vægten. Den bekymring er helt væk nu.

Efter kun 7 uger havde Mai-Britt nået sin ønskevægt. Derefter brugte hun Klub Naturligvægts lektioner til at stabilisere sin vægt. ”Nu har jeg foreløbig holdt vægten i mere end 2 måneder, og jeg er sikker på, at sådan bliver det også fremover.”

”Der er især 3 grunde til at det er gået så godt”, fortæller Mai-Britt. ”For det første er jeg begyndt at fortælle mig selv, at jeg spiser med maven og ikke med øjnene”. Det har gjort en stor forskel. Her i efteråret var jeg 6 dage i Rom, og for første gang nogensinde, har jeg ikke taget på i en ferie. Og jeg spiste altså hvad jeg havde lyst til – også is hver dag.”

”For det andet tillader mig nu at levne. Det er helt nyt. Og den tredje grund er at jeg har gennemgået alle lektioner. Det har været godt at reflektere over øvelserne og finde ud af, hvad jeg går og tænker. Og så var det godt at jeg skulle tage udgangspunkt i mine egne succeser, og trække på mine erfaringer fra andre områder i livet.

Mai-Britt har også benyttet Klub Naturligvægts vægt- og målskema, hun har vejet sig hver dag, og hun har udfyldt sit vaneskema. Alt sammen noget, der har været med til at holde fokus. ”I klubben har jeg kunnet finde alt, hvad jeg havde brug for. Hver gang, jeg var i tvivl om noget, eller på vej ud i en faldgrubbe, fandt jeg opbyggelige tekster, der lige kunne få mig på rette vej igen.”

Mai-Britt anbefaler Klub Naturligvægttil alle, der selv vil gøre en indsats. ”Det her ville jeg altså gerne have vidst for mange år siden, men nu er jeg bare så glad for, at jeg endelig har fundet det, der virker for mig.” slutter Mai–Britt.

 

Naturlig vægt til dig nu?

 

Suzanne fik nye leveregler – og naturlig vægt

Suzanne Neesgaards vægt har svinget meget siden hun var teenager. Men nu hvor hun lige er blevet 50, har hun endelig fået styr på strategierne, så hun kan holde vægten stabil. ”Det har været en livslang kamp, hvor jeg altid har følt mig tyk” fortæller Suzanne, som nu er lykkelig over endelig at have opnået sin naturlige vægt plus den længe ønskede følelse af at kunne holde det.

For 12 år siden var Suzanne rigtig stor. Så stor, at hun ikke ville vide, hvor meget hun vejede. På et tidspunkt fik hun nok. Nu skulle der ske noget. Hun gik på slankekur sammen med nogle kolleger. Hun lærte at spise regelmæssigt og dyrke motion, og det har hun ikke sluppet siden. Det blev gode vaner, der nu sidder fast. Hendes vægtudsving blev mindre og mindre, og hun tabte sig, så hun kun lige manglede de sidste 7-8 kilo.

For knap et år siden var Suzanne klar til at tage næste ryk. Nu ville hun helt i mål med vægten – og ikke kun næsten og valgte derfor at tage psyken med. Hun ville tænke positive tanker, stoppe ”tankekværnen” og ændre sine hæmmende overbevisninger. Og hun ville også gå efter mere sjov, ro, accept og handlekraft. Hun tilmeldte sig Klub Naturligvægt og valgte at supplere med supportabonnement.

”Det er faktisk gået helt som jeg ville. Jeg har fået en helt anden mæthedsoplevelse og helt nye leveregler. Jeg behøver ikke længere at være stopmæt efter et måltid. Nu lever jeg efter den regel at der altid skal være plads til en hakkebøf, når jeg har spist. Jeg har også opdaget at jeg nu har trang til sundere mad. Jeg troede, det var løgn, at jeg på et tidspunkt ville komme til at foretrække en fersken frem for en kage, men sådan er det altså blevet. Friskheden er bedre for mig end det søde.”

Suzanne har nået sin naturlige vægt på 62 kilo, og hun tror nu på, at hun nu kan holde vægten for altid. ”Jeg har fået en masse redskaber, så jeg nemt kan justere ned, når jeg tager en lille smule på. Og når jeg vejer mig hver morgen, ved jeg altid hvor jeg er med vægten” slutter Suzanne Neesgaard, Gentofte.

 

Stine gik fra 73 til 64 kilo – og fik en stabil grundfølelse af tilfredshed

“Hele mit voksenliv har jeg konstant haft følelsen af, at jeg skulle tabe mig de der 5-6 kilo. Jeg havde altid dårlig samvittighed når jeg spiste, og jeg spiste altid lidt for meget. Jeg tabte mig tit nogle kilo, men så slappede jeg af, og de røg på igen. Jeg brugte utrolig meget tankeenergi omkring min vægt. De sidste ti år har jeg sikkert tabt i alt 30 kilo og taget dem alle sammen på igen. Jeg elsker at lave mad og min kost er meget sund – men jeg havde alligevel et vægtproblem.

En beslutning om at jeg ville leve lykkeligt nu, blev min motivation til at gå i gang med Klub Naturligvægt. Når jeg alligevel bruger al den energi på det tema, vil jeg hellere gøre det på en ny og mere konstruktiv måde. For det første havde jeg ikke mere lyst til at være utilfreds og for det andet havde jeg heller ikke lyst til at give mine børn en evig-og-altid-utilfreds-med-sin-krop-mor.

Jeg har lyttet til lydfilerne i Klub Naturligvægt, og så har jeg haft telefonsamtaler med Lone. Samtalerne har ikke drejet sig så meget om mad, men meget om at være god nok og om at skabe realistiske mål i stedet for glansbilleder. Jeg har lært at stresse mindre, at være mere tilstede her og nu, mærke hvad der føles bedst i kroppen, finde nye strategier, udskifte tankerne, acceptere mig som jeg er med de behov, jeg har – og meget mere.

Samtalerne gav mig styrke og fokus til at blive ved, lige netop på de tidspunkter, hvor jeg før har tænkt, nu kan det også bare være lige meget. De har også betydet, at jeg i nok den mest intensive periode i mit liv, en hverdag fuld af småbørn, bleer, travlhed, vasketøjsbunker og meget lidt fritid – alligevel kunne tabe kiloene og holde vægten støt og roligt. Alene ville jeg ikke have haft tålmodigheden og udholdenheden.

Gennem processen har jeg fået en mere og mere stabil grundfølelse af tilfredshed og livskompetence. Kort sagt – jeg har fundet opskriften på et godt liv. Jeg er meget tilfreds. Jeg har tabt mig 8 kilo –  og jeg føler mig stabil i det. Lones stemme har været den vedholdende, optimistiske, positive og konstruktive dråbe, der uge for uge har udhulet ” spise-for-meget-frustrations-stenen” i mit sind. Jeg er meget taknemmelig for dit arbejde i min proces.

Stine Engeli, Schweitz

 

Minus 6 kilo på 6 måneder – og meget mere velvære

Gennem et halvt år har jeg haft en ugentlig telefonsamtale med Lone fra Klub Naturligvægt. Og jeg må sige, det har været med til at ændre mit velbefindende og min evne til at mærke i maven, hvad jeg har brug for at spise – og nu bliver jeg også mæt!!!

Da jeg gik i gang med projektet, var jeg rigtig sulten – hele tiden, også selvom jeg faktisk spiste 4 store hjemmebagte boller eller 8 skiver rugbrød til frokost. I løbet af samtalerne fik vi kigget på sammensætningen af min kost, og jeg justerede den, så jeg fik en bedre fordeling af næringsstofferne. Før spiste jeg alt for mange kulhydrater og for lidt fedt og proteiner.

Lidt efter lidt gik vægten i den rigtige retning, men på et tidspunkt, var der en hel måned, hvor den ikke rokkede sig en tomme. Det var noget frustrerende, for jeg synes jo, jeg gjorde, hvad jeg skulle. Der havde jeg været før, men denne gang blev jeg holdt fast i min beslutning, om at jeg ville tabe mig. Lones evne til at se de fremskridt, jeg faktisk havde gjort – og de andre resultater, jeg også havde fået, gjorde forskellen. f.eks. at mine talje- og hoftemål blev mindre og jeg havde be dre styr på appetiten. Når jeg var ved at gå i stå, loggede jeg ind i Klub Naturligvægt eller læste i Lones bøger, og fik her masser af gode ideer til at blive på sporet.

Jeg er nu blevet i stand til at mærke efter, hvad der vil gøre mig godt at spise – og nu spiser jeg mig også mæt. Jeg har trænet i fitnesscentret 1- 2 gange om ugen, men det er min oplevelse, at det ikke er her, kiloene er tabt, dog har det givet lidt fastere form. Det er helt sikkert kostændringerne, der har givet mig vægttabet.

Mit meget travle liv som selvstændig med firmaet husbond.dk til trods, var det alligevel muligt at justere på min kostsammensætning og indøve nye vaner. Jeg opdagede, at jeg ikke skulle gøre mere – bare gøre noget andet.

Det har absolut været en succes for mig at være i kontakt med Lone fra Klub Naturligvægt, og jeg kan kun anbefale alle, som vil tabe sig – hvad enten det er meget eller lidt – at tilmelde sig Klub Naturligvægt. Selvfølgelig kræver det, at man investerer vilje i at ændre de mange vaner, men når det lige så stille forandrer sig, er det det hele værd. God energi til alle, som vil have et bedre velvære.

De bedste anbefalinger fra Gitte Husbond, Helsingør

2 1/2 år efter er Gitte stadig tilfreds med vægten

– Jeg har taget en lille smule på siden – men kun lige det, jeg har det fint med. Kommer der mere på, så justerer jeg bare. Jeg siger ikke nej til kage, men jeg holder øje med vægten – og jeg kan mærke det på min kropsfornemmelse og på mine bukser.

– Nu er jeg blevet naturlig slank, det er jeg slet ikke i tvivl om. Og det er faktisk en beslutning at være det. Jeg slapper virkelig af med vægten – og jeg har fuld tillid til, at jeg kan styre det. Og jeg kommer aldrig til at kæmpe igen.

– Min mave fortæller mig, hvad jeg har brug for, så hvis jeg er et sted, hvor de disker op med lutter gode sager, så mærker jeg godt efter, før jeg vælger. Det kan jeg faktisk styre, og det er tit noget helt andet øjnene vil have, end det maven vil. Det er en genial strategi.

– Jeg har holdt ved nogle af principperne. Fx spiser jeg ikke så meget brød som før, og jeg er meget obs på at fordelingen af kulhydrat, protein og fedt er i orden. jeg kigger på tallerkenen og checker det. Før undgik jeg fedt og jeg fik ikke proteiner nok. Hvis jeg ikke rammer fordelingen godt nok, går det ud over min mæthedsfornemmelse, og så bliver jeg så sulten, at jeg kan spise en hel ko.

– For mig er det vigtigt at få god mad dagen igennem. Fx laver jeg en portion grød med fuldkorn, nødder, kerner og smør på toppen, som jeg lige tager med, hvis ikke jeg har så meget tid. Det et godt og mættende måltid. Og jeg spiser masser af bønner, linser og kikærter. Det mætter rigtig godt.

– Jeg kan da også godt gi’ los og spise en lækker kage, men så ved jeg, at jeg skal være ekstra opmærksom i tiden før og efter. Vin og øl sætter sig hurtigt. Så det er jeg ekstra OBS på.

– Nyhedsbrevene bliver stadig læst eller skimmet, og jeg finder af og til noget, jeg kan bruge, fx at bare fordi man har travlt, er det ikke en undskyldning for ikke at vælge sunde løsninger. Det er jo rigtigt. Jeg synes, jeg har fået så mange gode råd, jeg kan bruge, og jeg er kommet ned, hvor jeg føler mig godt tilpas og ikke behøver at undskylde, hvordan jeg ser ud.

– Det var alt for hårdt med den kamp i de mange år. Jeg har det sådan nu, at hvis jeg ikke kan acceptere det, så gør jeg noget ved det. Med det samme.

Husbond.dk  Webbutik + værksted / butik på Kronborg er leveringsdygtig farverig og smuk beklædning i eget design og bæredygtige materialer.

 

Dit næste skridt til naturlig vægt ….

 

Det var faktisk ret nemt …

… siger Andrea Løw. Hun har smidt 13 kilo i ro og mag i løbet af det sidste år.

”Forskellen på denne gang – og alle mine tidligere forsøg – er helt klart at nu har jeg for første gang tænkt i langsigtet proces frem for de panikagtige forsøg, hvor jeg godt lige ville af med en masse kilo her og nu. Og denne gang har jeg gjort det for min egen sundheds skyld.”

”Jeg er lidt den dovne type, som ikke har lyst til at revolutionere min livsstil, så det har passet fint til mig at tage små skridt – og lidt ad gangen. Jeg har spist lidt mindre, nydt lidt mere, udskiftet nogle få fødevarer, begyndt at spise morgenmad og skruet lidt ned for periodespiseriet. Det er skønt, at man ikke skal følge en bestemt kostplan, at alt er tilladt, og det har betydet, at jeg kunne slappe af og droppe den dårlige samvittighed, som jeg har kendt fra mine tidligere kure.”

”Den største udfordring var den måned, hvor vægten stod helt stille. Men jeg sagde til mig selv, at det var ok, så længe jeg spiste nogenlunde fornuftigt. Sådan er det lige nu. Tidligere ville jeg have tænkt, at nu kan det hele også bare være lige meget. Men jeg har lært at være tilgivende over for mig selv, og stille og roligt komme tilbage på sporet igen.”

Andrea har kombineret Klub Naturligvægt med telefonsamtaler undervejs. ”De har betydet rigtig meget, fordi vi har lagt enkle og helt konkrete strategier, som jeg kunne overkomme. Det har altid været opmuntrende at tale med Lone. Der har aldrig været en eneste løftet pegefinger – tværtimod har Lone på sin stille og rolige måde, givet mig ros for det, jeg faktisk har gjort. Især når det er gået lidt langsomt, har samtalerne holdt mig fast i, at det er gået den rigtige vej.”

”Forleden da jeg trak i et par nye, stramme jeans, nød jeg at mærke, at jeg er blevet slank igen” , slutter Andrea Løw, Helsingør.

  

 

Charlotte lærte at holde vægten stabil

Charlotte Lüthje fra Greve har fulgt Klub Naturligvægts metode til vægttab. Et år senere er hun stadig godt tilfreds: “Jeg har fået et godt og afslappet forhold til mad og vægt – og at jeg stadig kan passe de samme sommerbukser fra sidste år”.

“Jeg er kommet ud af den onde cirkel, hvor jeg enten spiste for lidt og fordøjelsen helt gik i stå – eller jeg spiste alt for meget og tog på. Min vægt svingede hele tiden op og ned, og jeg kunne slet ikke styre den” fortæller Charlotte. “Nu har jeg fundet den gode balance, hvor det er nemt for mig at spise sundt. Selvom jeg det kun var 5 kilo, jeg ville af med, er min krop nu helt anderledes, fordi jeg også dyrker mere sport, end jeg plejer.

“Der er stadig plads til slik og kage, men i helt andre mængder end før. Nu spiser jeg lidt og nyder det – og så er det det. Når jeg førhen tog et stykke kage, tænkte jeg, at det var forkert at spise kage – og så kunne det hele også bare være lige meget, og så spiste jeg endnu mere. Nu vejer jeg mig også fast hver dag, og det er rigtig rart, for så ved jeg hele tiden hvad jeg vejer, og kan reagere efter det med det samme. ”

“Den største udfordring i forløbet var at huske mellemmåltiderne. Men nu har jeg vænnet mig til det, fordi det er vigtigt for mig. Springer jeg dem over, får jeg måske lyst til at spise noget usundt. En anden udfordring, jeg skulle igennem, var at det nogen gange blev for nemt. Så tænkte jeg, at det gik nok at spise ligesom før, men for at holde vægten stabil, må jeg være opmærksom hver dag – og have fokus på det jeg vil. Det gør en stor forskel, når jeg er bevidst om alt, hvad jeg spiser.”

Det har været et superspændende forløb, som har givet mig rigtig meget. Det var det helt rigtige for mig at have den psykologiske vinkel med – og jeg har anbefalet jer til rigtig mange, “slutter Charlotte Lüthje.

 

Birgitte ændrede sit liv og blev naturligt slank

Birgitte Madsen har kæmpet med vægten siden hun var helt ung. Godt nok ”kun” med 5-6 kilo, men nok til at problemet har fyldt alt for meget – alt for længe.

“Hele mit liv har jeg talt kalorier eller været på underlige kure. Når jeg så var på ferie eller det var jul, tog jeg det hele på igen”.

Vi snakker om fastgroede gamle vaner og mønstre helt tilbage fra Birgittes barndom. Tit, når Birgitte kom hjem fra skole, skulle hun lige have 2 halve til et Anders And blad. Og senere igen 2 halve mere og 2 halve mere. Hun spiste af kedsomhed og senere i livet også når hun var træt, utålmodig eller bare skulle hygge sig.

”Jeg kan stadig genkende mønstret, men nu er jeg bevidst om det, så det er meget sjældent, jeg reagerer på det.”

Store ændringer

”Klub Naturligvægt har været en vigtig del af processen. Jeg har lært at mærke efter, hvad der er bedst for mig og jeg har fået større bevidsthed. For mig har det også været godt med den selvudvikling, der ligger i lektionerne.”

”Det sidste år er der sket meget i mit liv. Jeg har gennemført store ændringer til det bedre. Været tro mod mig selv og mine behov. Det har betydet, at jeg er blevet skilt, flyttet for mig selv, og har fået en ny kæreste. Det har ikke været nemt – for mig var det et kæmpeskridt, men det var vigtigt at komme videre. Det første halve år var jeg i konstant krise, men nu kan jeg se, at det var det eneste rigtige at gøre. Jeg er jo meget mere glad og tilfreds nu. Og jeg har meget mere energi.”

”Min nye kæreste er naturligt slank – og det samme er min søn. Når jeg iagttager dem, ser jeg, at de spiser når de er sultne – ikke altid specielt sundt, men ikke så meget ad gangen. De kan ikke li’ at have for meget mad i maven. Det kan jeg heller ikke mere.”

Jeg spiser hvad jeg har lyst til

”Det føles som om, det med vægten er sket lidt af sig selv. Det er kommet med i slipstrømmen af de store ændringer, jeg har foretaget. Jeg spiser kage, hvis jeg har lyst. Jeg spiser, når jeg er sulten, også sent om aftenen. Og hvis jeg ikke er sulten om morgenen, venter jeg med morgenmaden. Jeg sætter ingen restriktioner op for mig selv. Og vægten bliver, hvor den skal. Så min krop kan altså godt finde ud af at regulere mit madindtag selv 🙂 ”

”Min kæreste har en slikskuffe og den er fyldt! Og jeg spiser af den, når jeg har lyst. MEN jeg har ikke særligt tit lyst til kage og chokolade, og når jeg har, grovæder jeg ikke. Jeg spiser sjældent til jeg er propmæt. Det er så ubehageligt. Jeg har som regel madpakke med, når jeg ved, der er lang tid til, jeg er hjemme igen. Gider ikke købe underligt slammad ved et tilfældigt madsted.”

”Jeg tror, det har meget at gøre med, at jeg har fået et meget mere tilfredsstillende liv nu, et liv som er rigtigt for mig. Det har haft nogle omkostninger, men det er det hele værd.chokolade, og når jeg har, grovæder jeg ikke. Jeg spiser sjældent til jeg er propmæt. Det er så ubehageligt. Jeg har som regel madpakke med, når jeg ved, der er lang tid til, jeg er hjemme igen. Gider ikke købe underligt slammad ved et tilfældigt madsted.”

Før trøstespiste jeg tit, men nu er jeg simpelthen ikke så sulten mere! Jeg dyrker endda meget mindre motion end for et år siden. Før i tiden ville jeg så gerne ned på de 65 kg. Nu er jeg meget tilfreds med at ligge på 68-69 kg. Før sneg vægten sig stille og roligt op på de 74. Nu har den været stabil i 1,5 år.”

”Jeg har egentlig altid haft et grundlæggende godt selvværd, men jeg havde vænnet mig til ikke at opfatte mig selv som attraktiv i mit 25 år lange ægteskab. Så jeg var begyndt at tvivle på mig selv. Det gør jeg ikke mere. Nu føler jeg mig meget attraktiv som kvinde, og jeg får masser af komplimenter både fra min kæreste og fra mange andre mennesker. Jeg udstråler jo også tilfredshed og selvværd nu.”

Det har virket for Birgitte:

At mærke efter i sig selv, hvad der føles rigtigt. Og stillet sig selv de gode spørgsmål: Er jeg glad for mit liv? Mangler jeg noget? Omgiver jeg mig med mennesker, som gør mig glad? Hvis der er noget, jeg er utilfreds med, så gør noget ved det. Sig fra. Når jeg er glad og tilfreds, tænker jeg ikke på at spise, ikke før jeg er rigtig sulten i hvert fald.

Det er vigtigt at være bevidst om, det er følelser eller sult: Hvor sulten er jeg egentlig? Behøver jeg alt det mad? Behøver jeg 7 slags småkager, fordi det er jul, eller kan det sagtens blive jul, selvom vi nøjes med 3 slags? I stedet for at bage i 7 timer (som jo er enormt hyggeligt, jeg bager hver jul med mine voksne drenge), kan vi jo bage i 3 timer og spille spil i 4 timer. Bryde vaner og skabe nye traditioner.

En rigtig god ide er at iagttage hvordan de naturligt slanke spiser. De spiser ikke nødvendigvis sundt, men de spiser altså ikke så meget. Hvad kan jeg gøre i stedet for at spise? (Hvis det altså er er vane-, kedsomheds- eller trøstespisning!) Drikke te, læse bog, lave noget hobby/sjovt, sidde lidt for mig selv og tænke over tingene? Støvsuge?

At opnå sin ønskevægt og/eller blive tilfreds med sin krop kræver en vis portion mod. Tør jeg bryde vaner og skabe forandringer? Det er også vigtigt at være bevidst om de mennesker, man omgiver sig med, er gode for én. Bekræfter min mand mig eller piller han mig ned? Har jeg gode veninder, som jeg glæder mig til at se? Eller suger de energi ud af mig?

Birgitte Madsen

Et vigtigt delmål er nået

Jeg tilmeldte mig Klub Naturligvægt efter, at jeg længe havde tænkt, at nu skulle jeg altså snart i gang med at tabe mig igen, og tilmeldingen blev en slags forpligtelse over for mig selv. Det er dejligt, at jeg har et sted, hvor jeg helt anonymt kan komme af med alle de tanker og overvejelser, jeg gør mig om min vægt, og at jeg også kan følge med i andres overvejelser og op- og nedture. At jeg så også blev mødt med masser af opmuntrende hilsner fra andre medlemmer, var en positiv overraskelse. Det er skønt med et sted, hvor man kan være – og forventes at være – helt egoistisk omkring sine vægtproblemer og kun tale om det. Da mit tøj blev for stort, spurgte jeg i forum, om jeg skulle beholde det eller smide det ud. Lone svarede, at jeg skulle gøre det, der gav mig mest ro. Og det er lige sådan en proces skal være; der er ikke nogen andre, der sidder inde med et rigtigt eller forkert svar på mine spørgsmål. Svarene har jeg selv, men coachingen hjælper mig med at finde frem til dem.

Efter tre måneders helt passivt medlemskab begyndte jeg at gøre noget ved det, og det sidste halve år har jeg så tabt mig næsten 20 kilo og dermed nået et vigtigt delmål – nemlig at komme under 100 kilo. Jeg har altid været overvægtig, men i midten af 90’erne toppede jeg på 120 kilo. Så tabte jeg mig i to omgange og kom ned på min idealvægt på 75 kilo, men tog det hele på igen i løbet af de næste to år. Denne gang har jeg bevidstheden med omkring alle aspekter, og det er en helt anden måde at gøre det på. Jeg ved, at jeg klarer de sidste 24 kilo – og at jeg bliver der denne gang.

Lige efter jeg havde tilmeldt mig her, spurgte min svigerinde, om jeg ville være hendes forsøgskanin i forbindelse med en coachinguddannelse. Først tænkte jeg, at det ville jeg gerne gøre for hende, men hurtigt fandt jeg ud af, at det faktisk også var en stor hjælp for mig, hvis jeg tog det seriøst. Alt andet var jo også spild af både hendes og min tid.

Coachingen har virkelig betydet en stor forskel. Dels får spørgsmålene mig til at tænke mere over tingene, men det har også givet mig helt nye synsvinkler på mange spørgsmål. Da jeg skulle i gang med motion og tænkte at 15 minutter om dagen var svært at overskue, spurgte hun, om jeg ville have det bedre med mindre tid. Jeg sagde, at 10 minutter nok ville være til at overkomme, men følte det egentlig ikke. Da hun så spurgte, om jeg kunne klare 5 minutter om dagen, tænkte jeg, at det kan da enhver – og pludselig var det pærenemt. Sådan kom jeg i gang, og nu tager jeg med glæde 30 min. på crosstraineren.

Førhen var jeg god til at skubbe mig selv til side og tænke på, hvor lidt jeg kunne nøjes med – altså bortset fra med maden, for der fik jeg rigeligt. Nu tager jeg mig selv og mine behov alvorligt på alle andre fronter og overvejer til gengæld hele tiden, hvor lidt mad, jeg kan nøjes med. Mængderne er altafgørende for mit vægttab, og jeg er meget bevidst om, hvad jeg spiser. Slik og kage er skåret væk, men har jeg virkelig lyst til et stykke chokolade eller et glas vin, tager jeg det – og nyder det. Jeg spiser kun én portion af alt og føler, at jeg lever et “normalt madliv” og savner ikke noget.

Jeg har opdaget, at der ikke skal meget ekstra til hver dag for at tage på, men der skal til gengæld heller ikke skæres ned på særlig meget for, at det batter på vægten. Jeg føler virkelig, at jeg har “knækket koden” og fået skruet godt op for både bevidsthed og nydelse.

Nanna, Hvidovre

 

Samtalerne med Lone var som et anker

Jeg har valgt at have telefonsamtaler med Lone Ladefoged med i mit abonnement, fordi jeg, allerede inden jeg startede, havde en fornemmelse af at det ville være godt med en samtalepartner i dette forløb. Og det har jeg bestemt ikke fortrudt, for netop samtalerne er med til at holde mig fast i hvad det er der er mit projekt – at tabe mig.

Det er ellers noget jeg godt kan glemme ind i mellem – det med at jeg har et projekt – for jeg har en tendens til at sige ‘pyt det går nok’ ved det andet og tredje stykke kage. Her bliver samtalerne med Lone det anker der holder mig fast i, at jeg rent faktisk er i gang med noget konkret, og at jeg skal forholde mig til det over for et andet menneske lige om lidt. Ikke fordi dette andet menneske – Lone – hverken vil fordømme mig eller skælde mig ud, tværtimod, men fordi jeg gennem Lone får talt alvorligt med mig selv. Man kan sige at Lone bliver både et spejl af hvor jeg er, en samtalepartner i forhold til hvordan jeg kommer videre og et anker der holder mig fast i at jeg faktisk har et udviklingsprojekt.

En helt anden ting, der er central, er at det altid er et positivt spejl, hvor jeg får bekræftet mig selv i at jeg er hele projektet værd, at jeg gør det for min egen skyld, for mit livs og min sundheds skyld, og dermed også for min forfængeligheds skyld.

Jeg bliver gennem Klub Naturligvægt, både ved at arbejde mig igennem lektionerne og gennem forankringen i samtalerne, klogere på mig selv og på mine handlemåder. Der sker også det at Lones ord bliver hængende ud i hverdagen i mit hoved, så når jeg har brug for at få en opmuntring, se på mine fokusområder, være realist eller blot være i nuet, så kan jeg høre Lones stemme i mit hoved i stedet for min egen, som har nogle overbevisninger som ikke hjælper mig i mit slankeprojekt.

Endelig – selvfølgelig det der i første omgang er det vigtigste – jeg har støt og roligt tabt ½ kilo om ugen og er nu, efter 8 uger, 4 kilo lettere. I begyndelsen synes jeg at det var svært, tidskrævende og besværligt, men som jeg er kommet fremad i lektionerne er det at finde sin rigtige facon/vægt blevet både lettere og behageligere, ja endog sjovt mange gange, og det bliver aldrig kedeligt. Faktisk er jeg kommet til at nyde den opmærksomhed og den glæde, jeg føler ved at give min krop og min psyke så megen opmærksomhed, og dermed også den større selvtillid og selvværd der allerede nu er en realitet.

Lene Rugård Jensen, Svendborg